Kokeile kuukausi maksutta

Tutkijat yksimielisiä: Kaikki energia voidaan tuottaa uusiutuvilla jo ennen vuotta 2050

Tutkijat valavat uskoa päästöttömään energiantuotantoon ja sen realistisiin mahdollisuuksiin ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Tässä näkymä tulevaisuudenkin energiantuotantoon: Sanomalehti Kalevan painotalon katolla on 1 600 aurinkopaneelia.

Lappeenrannassa sijaitseva LUT-yliopisto ja 14 muuta kansainvälistä yliopistoa ehdottavat uutta energiajärjestelmää, joka perustuisi aurinko- ja tuulivoimaan, energiavarastoihin, sektori-integraatioon sekä suoraan ja epäsuoraan sähköistämiseen. Ehdotus pohjautuu vastikään julkaistuun tutkimusartikkeliin.

Täysin uusiutuviin energianlähteisiin perustuvasta energiajärjestelmästä on tullut tieteen valtavirtaa. Sadat tieteelliset tutkimukset todistavat, että 100-prosenttisesti uusiutuva energiajärjestelmä voidaan saavuttaa jo ennen vuotta 2050 tai viimeistään siihen mennessä niin maailmanlaajuisesti, alueellisesti kuin kansallisesti. Aiheeseen liittyvien tutkimusten määrä on kasvanut vuosittain noin kolmanneksella vuodesta 2010 alkaen, ja määrä kasvaa edelleen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tutkijat yksimielisiä: Kaikki energia voidaan tuottaa uusiutuvilla jo ennen vuotta 2050”

Viimeisimmät näkökulmat