Kokeile kuukausi maksutta

Ostaisitko kymppitonnilla neliö kelluvan omakotitalon? – Tällaisia kaavaillaan pikkukaupunkiin

Loviisan asuntomessualueen rantaan on tarkoitus rakentaa yhdeksän kelluvaa omakotitaloa.

Loviisan ensi kesän asuntomessualueella on parhaillaan käynnissä ruoppaustyöt. Kuva: Johanna Aatsalo

Ensi kesän asuntomessualueen Kuningattarenrannassa Loviisanlahdella on parhaillaan käynnissä ruoppaustyöt. Ruoppaustöiden jälkeen rantaa nousee pelastusmääräyksen täyttävä kelluva katu ja siihen kytketään rakennuspaikoiksi yhdeksän kelluvan omakotitalon betoniponttonia.

Yhden kelluvan tonttipaikan vuosivuokra on 850 euroa. Torstaina järjestettyyn tiedotustilaisuuteen mennessä yhtään talokauppaa ei ole vielä tehty. Ostohalukkuutta voi jarruttaa kelluvien kohteiden kalliit rakennuskustannukset. Arvioiden mukaan kelluvat talot maksavat noin 800 000 - 1,1 miljoonaa euroa. Kelluvien talojen maksimi kerrosala on 170 neliömetriä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ostaisitko kymppitonnilla neliö kelluvan omakotitalon? – Tällaisia kaavaillaan pikkukaupunkiin”

Viimeisimmät näkökulmat