Kokeile kuukausi maksutta

Kauppakeskus Sello pärjäsi kansainvälisessä energiavertailussa

Kauppakeskus Sello sai huippupisteet kansainvälisessä SRI-vertailussa kiinteistönsä energianohjauksesta ja -käytöstä.

Kauppakeskus Sellossa on maailman ensimmäinen virtuaalinen voimalaitos. Kuva: Kauppakeskus Sello

Tuloksen taustalla on Sellon oma virtuaalivoimala ja älykäs kiinteistönohjausjärjestelmä. Se säätelee ja reagoi itsenäisesti olosuhteiden muutoksiin muun muassa lämmityksessä. Virtuaalivoimala oli maailman ensimmäinen kauppakeskuksen virtuaalivoimalaitos, kun se rakennettiin Selloon vuonna 2019.

Smart Readiness Indicator (SRI) -vertailussa mitataan rakennusten teknologisia valmiuksia älykkääseen energianohjaukseen ja -käyttöön. Pisteet olivat EU-komission hyväksymässä vertailussa 97/100, mikä on merkittävästi suurempi kuin verrokkikohteilla.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kauppakeskus Sello pärjäsi kansainvälisessä energiavertailussa”

Viimeisimmät näkökulmat