Kokeile kuukausi maksutta

Vääksyn uusi yhteiskoulu nousee vanhan viereen

Asikkalassa elinkaarimallilla toteutettava koulu sijoittuu vuonna 2014 valmistuneen ala-asteen ja suojellun A-osan väliin.

Oikealla keittiöksi muutettavat entisen auditorion tilat. Valkoinen ikkunallinen rakennus puretaan pois sen ja vaaleankeltaisen A-osan välistä. Kuva: Marko Taavila

Keväällä 2022 aloitettu projekti korvaa kunnan koulukeskuksen vanhat kiinteistöt. Opiskelu jatkuu niissä rakennusvaiheen aikana lähes normaaliin tapaan. Purettava kokonaisuus muodostuu eri vuosikymmeninä tehdyistä B-, C- ja D-laajennusosista, joissa on kärsitty sisäilmaongelmista lukuisista korjausyrityksistä huolimatta. Urakan ulkopuolelle jää 1920-luvun klassismia edustava alkuperäisin, vuonna 1931 valmistunut koulurakennus.

”Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan uutta ja seuraavassa puretaan vanhaa pois. Poikkeuksen tekee entinen auditorio, jonka rungon pilareita ja ontelolaattoja jätetään paikoilleen”, pääurakoitsija YIT Suomen työmaainsinööri Minna Eloranta selvittää.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vääksyn uusi yhteiskoulu nousee vanhan viereen”

Viimeisimmät näkökulmat