Kokeile kuukausi maksutta

Käyttötarkoituksen muutos teki vanhasta julkisivusta taideteoksen

Kaarinassa sijaitsevan yrityskeskuksen uudet, saneeratut tilat osoittavat taiteen ja julkisivurakentamisen parhaan osaamisen tuottavan kauniin, pitkäaikaisen ratkaisun, joka ilahduttaa myös ohikulkijaa.

Havainnekuva palkitusta julkisivusta poikkeaa yllättävän vähän todellisesta. Big Blue, 2020: Kuvataiteilija Mauri Kosonen ja arkkitehti Heimo Paukkunen.

Kaarinassa sijaitseva Piispantorni on alkujaan Hartwallin vanha panimorakennus, jossa tehtiin vuonna 2020 käyttötarkoituksen muutos. Teollisesta rakennuksesta tuli muutoksessa toimisto- ja toimitilaa paikallisiin tarpeisiin. Ensimmäiset uudet tilat näyttävään torniin valmistuivat marraskuussa 2021.

”Hankkeessa edettiin siten, että ensin kiinteistöstä purettiin pääosin kaikki vanhat seinärakenteet pois ja vain massiivinen hyvä betonirunko jäi ennalleen. Tilalle suunnittelimme ja rakensimme lämmönpitävät, tiiviit ja eristetyt ulkoseinät ja niiden päälle julkisivuverhoilut”, julkisivu-urakasta vastanneen Teräselementti oy:n yksikönjohtaja Jani Nieminen kertoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Käyttötarkoituksen muutos teki vanhasta julkisivusta taideteoksen”

Viimeisimmät näkökulmat