Kokeile kuukausi maksutta

YIT päivitti ilmastotavoitteensa – oma toiminta hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä

Konkreettisia päästövähennyksiä edellytetään myös toimitusketjun toimijoilta. Rakennusmateriaaleissa tämä koskee erityisesti betoni- ja terästuotteita.

YIT kertoo vähentäneensä päästöjä vuoteen 2019 nähden jo yli 51 prosenttia. Jatkossa ympäristökriteerit kiristyvät entisestään myös toimitusketjuissa ja kumppanuuksissa.
Kuuntele juttu

YIT kertoo päivittäneensä ilmastotavoitteensa ja rakentaneensa hiilitiekartan päästöjen vähentämiseksi. Päivitetyt tavoitteet ovat yhtiön mukaan linjassa Pariisin ilmastosopimuksen kanssa, jossa pyritään rajoittamaan maapallon lämpeneminen alle 1,5 celsiusasteeseen vuosisadan loppuun mennessä.

YIT:n tavoitteena on olla hiilineutraali omassa toiminnassa vuoteen 2030 mennessä. Arvoketjun päästöjä se leikkaa samassa ajassa vähintään 30 prosenttia.

Vertailuvuotena on koronapandemiaa edeltävä vuosi 2019. Yhtiön mukaan se on jo vähentänyt päästöjä siihen nähden jo yli 51 prosenttia siirtymällä mm. alkuperäsertifioituun uusiutuvaan sähköenergiaan. Jatkossa päästöttömiä energialähteitä käytetään myös kaluston ja omien kiinteistöjen lämmityksessä ja viilennyksessä.

Konkreettisia päästövähennyksiä edellytetään myös toimitusketjun toimijoilta. Rakennusmateriaaleissa tämä koskee erityisesti betoni- ja terästuotteita. Tiekartta kattaa myös henkilöstön ympäristöosaamisen kehittämisen ja päivityksiä päätöksenteko- ja palkitsemiskriteereihin.

”Vastuullisuus on jo olennainen osa liiketoimintaa. Tiekartan avulla integroimme ympäristönäkökulmat entistä tiiviimmin liiketoiminnan ydinprosesseihin”, YIT:n Kaupunkikehityksestä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Juha Kostiainen toteaa tiedotteessa.

YIT odottaa Science Based Targets -aloitteen validoivan uudet ilmastotavoitteet vuoden 2023 loppuun mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT päivitti ilmastotavoitteensa – oma toiminta hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat