Kokeile kuukausi maksutta

Harjavallan vetylaitosurakka Ruoppaus Suomiselle – P2X panostaa samalla paikallisuuteen

Tavoitteena on saada laitos valmiiksi ja tuotantokuntoon vuonna 2024.

Ruoppaus Suominen on toteuttanut rakennusprojekteja mm. Norilsk Nickelille, Bolidenille, Porin kaupungille ja Venatorille. Nyt se lähtee rakentamaan Suomen ensimmäistä puhtaan vedyn tuotantolaitosta. (Kuva Ruoppaus Suomisen verkkosivuilta)

Vihreän vedyn tuotantoa virittelevä P2X Solutions ja nakkilalainen rakennusyhtiö Ruoppaus Suominen ovat tehneet urakkasopimuksen 20 megawatin vedyntuotantolaitoksen rakentamisesta Harjavaltaan. Tavoitteena on saada laitos tuotantokuntoon vuonna 2024.

Harjavallan suurteollisuuspuistossa on tehty valmistelevia töitä sekä muun muassa paalutuksia kesästä 2022 alkaen. Laitosrakennuksen peruskivi muurataan tammikuussa 2023. Valmistuessaan se on Suomen ensimmäinen teollisen mittakaavan vihreän vedyn tuotantolaitos.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Harjavallan vetylaitosurakka Ruoppaus Suomiselle – P2X panostaa samalla paikallisuuteen”

Viimeisimmät näkökulmat