Kokeile kuukausi maksutta

Talotekniikkateollisuudessa viime vuosi tuotti tuotantoennätyksiä

Swegonin Kaarinan ilmanvaihtokonetehdas kykeni globaaleista haasteista huolimatta uuteen ennätykseen. Suomen tuotanto on kasvanut ennätysvauhtia vuosi toisensa jälkeen, ja vuodesta 2016 laskien tehtaan volyymi on kasvanut jo 2,5-kertaiseksi.

Swegonin Kaarinan ilmanvaihtokonetehtaalla on käynyt vilske, eikä vauhti ole hiipumassa.

Kaarinan tehtaan uusi ”Suomen ennätys” on nyt huimat 54 000 valmistettua ilmanvaihtokonetta ja liesikupua vuoden aikana. Edellinen huippulukema kirjattiin vuonna 2021, jolloin saavutettiin 50 000 valmistetun laitteen rajapyykki.

Komponenttien saatavuusongelmat ja epävarmuus vaivasivat viime vuonna alaa edelleen. Covid-pandemian vaikutukset alkoivat hiljalleen hälvetä, mutta energiakriisi, inflaatio ja hinnankorotuspaineet toivat uusia haasteita.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Talotekniikkateollisuudessa viime vuosi tuotti tuotantoennätyksiä”

Viimeisimmät näkökulmat