Kokeile kuukausi maksutta

Toimistojätin purkamista Helsingin keskustassa perustellaan ympäristösyillä

Selvityksen mukaan peruskorjaaminen on yleensä purkavaa uudisrakentamista tehokkaampi keino välttää päästöjä. Helsingin Sanomat selvitti asiaa.

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda suunnittelee purkavansa liikekiinteistön Mannerheimintien ja Kalevankadun risteyksestä. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan aikeet purkaa kokonainen toimistorakennus Helsingin ydinkeskustasta Mannerheimintieltä on saanut runsaasti arvostelua.

Yhtiön aikeena on rakentaa 1960-luvun toimistokolossin tilalle uusi toimistotalo. Uuden talon rakentamista on perusteltu ympäristösyillä. HS tutki väitteiden kestävyyden.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Toimistojätin purkamista Helsingin keskustassa perustellaan ympäristösyillä”

  1. Olen kyllä Pirkko Airaksisen kanssa samoilla linjoilla. Jos uuteen rakennukseen saadaan parempi käyttäjätehokkuus, ne ”lisätyöntekijät” ovat poissa muista lämmitetyistä neliöistä. Olen hieman yllättynyt, että arkkitehdit, jotka ovat toiminnallisuuden asiantuntijoita, eivät noteeraa sitä eroa, joka on mahdollista saavuttaa vanhan korjatun ja uuden rakennuksen toiminnallisessa tehokkuudessa.

Viimeisimmät näkökulmat