Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamislaki lykkääntyy vuodella

Uuden lain on tarkoitus astua voimaan 1.1.2025.

Rakentamislaki vaikuttaa laajasti koko rakentamisen kenttään. Kuvituskuva Kruunusiltojen työmaalta Helsingistä: Liisa Takala

Eduskunnan ympäristövaliokunnan mietintö rakentamislaista on valmistunut. Mietinnössä esitetään useita muutoksia lakiesitykseen. Osa muutoksista on lakiteknisiä, osa sisällöllisiä, kuten esimerkiksi purkamisluvan edellytykset.

Eduskunnalla on käytännössä kaksi viikkoa aikaa käsitellä mietintö ja tehdä siitä joko hyväksymis- tai hylkäämispäätös ennen vaalikauden loppua. Ensimmäisessä käsittelyssa päätetään lakiehdotuksen sisällöstä. Toisessa käsittelyssä lakiehdotus joko hyväksytään tai hylätään.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamislaki lykkääntyy vuodella”

Viimeisimmät näkökulmat