Kokeile kuukausi maksutta

Vexatec yrityskaupalla julkisiin hankkeisiin keskittyneen rakentajan pääomistajaksi

Helmikuun lopulla toteutetussa yrityskaupassa Vexatecista on tullut Pohjolan Kiinteistörakenteen pääomistaja 80 prosentin omistusosuudella. Kauppa toteutettiin suunnatulla osakeannilla.

Kuvassa vasemmalta oikealle Vexatecin toimitusjohtaja Jouni Riekki ja jatkossa myyntijohtajana toimiva Ville Kakko.

Vexatec Oy:n toimitusjohtaja Jouni Riekki toimii jatkossa myös Pohjolan Kiinteistörakenteen toimitusjohtajana. Pohjolan Kiinteistörakennetta aiemmin omistaneet Ville Kakko ja Juhana Laitala jatkavat Pohjolan Kiinteistörakenteen osakkaina kumpikin 10 prosentin osuudella.

Kakko toimii jatkossa myyntijohtajana, Laitala jatkaa aiemmassa roolissaan työnjohtajana.

Pohjolan Kiinteistörakenne on oululainen, julkisiin kohteisiin, kuten hoivakotien ja päiväkotien rakentamiseen erikoistunut yritys. Sen vahvuus on koko rakennusprojektin hallinta rakennesuunnittelusta pienempienkin yksityiskohtien toteutukseen.

Vexatec tuo yhtälöön talotekniikan

”Vexatec tuo organisaatioomme vahvaa projektinhallinta- ja johtamisosaamista, sekä kehittämisresursseja. Iloitsen myös siitä, että Vexatecin vahva talotekniikka osaaminen saadaan myös kiinteistörakenteen käyttöön”, Kakko kertoo.

”Tällä vahvistamme jo ennestään hyvää talotekniikan alihankintaverkostoa.”

”Haastavasta markkinaympäristöstä huolimatta olemme kasvaneet viime vuosina voimakkaasti. Pohjoisessa Suomessa kasvu on tullut kauppapaikka- ja liikerakentamisesta ja etelässä talotekniikkaosastomme toiminnasta”, Riekki kertoo.

”Olemme nyt valtakunnallinen toimija ja yrityskaupan myötä saamme vahvan uuden kivijalan hoivarakentamisesta. Kiinteistörakenteella on lisäksi hyvä ja monipuolinen kumppaniverkosto.”

Vexatecin liikevaihto kesäkuussa 2023 päättyvällä tilikaudella tulee olemaan noin 16 miljoonaa euroa. Yrityskauppa kasvattaa konsernin liikevaihtoa noin 10 miljoonaa euroa. Vexatec ja Pohjolan Kiinteistörakenne yhdessä työllistävät yli 70 henkilöä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vexatec yrityskaupalla julkisiin hankkeisiin keskittyneen rakentajan pääomistajaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat