Kokeile kuukausi maksutta

Kiertotalouteen kannustava Closing Loops -suunnittelukilpailu poiki käyttöä purkumateriaaleille

Helsinki haluaa rakentaa ulkoliikuntapaikkojen varastorakennuksia uudelleenkäytetyistä materiaaleista – suunnittelukilpailun voitti kilpailutyö Lippa.

Havainnekuva voittajatyö Lipasta. Kuva: Markus ja Johanna Saarela

Helsingin kaupunki on järjestänyt Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen kanssa rakentamisen kiertotaloutta edistävän Closing Loops -suunnittelukilpailun. Kilpailussa etsittiin konseptia helsinkiläisten ulkoliikuntapaikkojen varastorakennukselle, jonka rakentamiseen voitaisiin käyttää kaupungin omista purkukohteista saatavia rakennusosia ja -materiaaleja.

Closing Loops -suunnittelukilpailussa etsittiin elinkaareltaan vähähiilistä, resurssipihiä sekä arkkitehtonisesti laadukasta ja toiminnallista varastokonseptia. Tavoitteena oli löytää monistettava ratkaisu korvaamaan Helsingin liikuntapaikoilla väliaikaisesti varastoina käytettäviä merikontteja, jotka eivät nykyisellään tarjoa riittäviä varastotiloja liikuntapaikoilla tarvittaville työkoneille ja välineille.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kiertotalouteen kannustava Closing Loops -suunnittelukilpailu poiki käyttöä purkumateriaaleille”

  1. Tässä on järkeä, siis että purkuosia käytetään sellaiseen rakentamiseen, missä ei ole tiukkoja toiminnallisia vaatimuksia, kuten ääneneristävyyttä tai sisäilmapäästöasioita yms. Kierrätystarvikkeiden käyttö asuntorakentamisessa tai toimistoissa ja vastaavissa nostaa riman niin korkealle, että toimintaan saadaan tuskin koskaan volyymiä tai kustannustehokkutta.

Viimeisimmät näkökulmat