Kokeile kuukausi maksutta

SRV:n liikevaihto kutistui ja tulos painui tappiolliseksi alkuvuonna

Asuntorakentamisen väheneminen leikkasi SRV:n liikevaihdosta yli neljäsosan kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Myös tulos jäi hieman miinukselle.

Okmeticin tehdashanke Vantaalla on yksi SRV:n alkuvuonna saamista tilauksista. Kuva: SRV ja Okmetic

Liikevaihtoa kertyi alkuvuonna 138,3 miljoonaa euroa, kun se oli vuotta aiemmin 190,7 miljoonaa euroa. Asuntorakentamisen liikevaihto laski peräti 52,5 miljoonaa euroa. Sen sijaan toimitilarakentamisen liikevaihto kasvoi 15,2 miljoonaa euroa. Lisäksi liikevaihdon vertailutieto sisältää 14,5 miljoonan euron rakentamisen kate-eliminoinnin purkautumisen vaikutuksen.

Samalla operatiivinen liikevoitto painui 2,0 miljoonaa euroa miinukselle, kun se oli vuosi sitten 4,9 miljoonaa euroa voitollinen. Virallinen liikevoitto oli kuitenkin vuotta aiemmin peräti 85,7 miljoonaa euroa tappiollinen, koska tulosta rasittivat tuolloin muun muassa Venäjän omaisuuseriin ja Fennovoiman omistukseen kohdistuneet alaskirjaukset, kate-eliminointien purkautumiset ja ruplan kurssimuutokset, joiden kokonaisvaikutus oli -90,6 miljoonaa euroa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV:n liikevaihto kutistui ja tulos painui tappiolliseksi alkuvuonna”

Viimeisimmät näkökulmat