Kokeile kuukausi maksutta

Lujabetonille neljäs betonitehdas pk-seudulle – uusi nousee Espoon Finnooseen

Espoon suunnalla rakentamisen volyymit pysyvät myös lähitulevaisuudessa korkealla tasolla, toteaa Lujabetonin valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haatainen.

Finnoon uusi tehdas aloittaa betonituotannon vielä kuluvan kesäkuun aikana. (Kuva: Lujabetoni)

Lujabetoni käynnistää uuden suurikapasiteettisen valmisbetonitehtaan Espoossa. Tehdas on Lujabetonin neljäs valmisbetonitehdas pääkaupunkiseudulla ja toinen Espoossa.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

1 kk koejakso veloituksetta

Tutustu digi-Rakennuslehteen kuukauden ajan veloituksetta ja sitoumuksetta.

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Lujabetonille neljäs betonitehdas pk-seudulle – uusi nousee Espoon Finnooseen”

  1. Rakentamisasioita 20 v. ja ympäristöasioita 25 v. tehneenä oli järkyttävä uutinen, että Espoo sallii tällaisen erittäin suurta ympäristöhäiriötä tuottavan betonilaitoksen perustamisen asuintalojen viereen. Raskaan liikenteen melu ja turvallisuus ongelmat (yleensä tällaiselle uudelle asuinalueelle tulee lapsiperheitä, toiminta-aikoja ei ole tiedossa, pölyäminen, laitoksen aiheuttamat äänet, jne näin aluksi. Lähin asuintalo on siilotorneista noin 40 m etäisyydellä. Ei taida olla kaavan mukaista toimintaa kaiken lisäksi. Kuka tämän asian selvittää?
    Ei Espoossa asukkaita suojella, kaikki muu sälä menee edelle, rahan ahneus on suuri vaikuttaja.
    Ei ole ainut paikka Espoossa.

  2. Edellistä kannanottoa on pakko jatkaa. Viereisen kiinteistön kaavakartassa on jopa päiväkoti, siis etäisyys tähän laitokseen noin 80 m.
    Lujabetonin edustajan mukaan ”Lyhenevät kuljetusmatkat pudottavat nekin päästöjä.” Edellinen ei pidä paikkaansa. Nyt kiviaines ja sementti tuodaan erillisinä kuljetuksina jostain, voi sanoa varmasti Espoon ulkopuolelta. Valmista betonimassaa kuljetetaan raaka-aineiden tuontisuuntaan toiminnan aikana suuria määriä. Eli laitos jopa kaksinkertaistaa, joku voi laskea jopa enemmän kuin kaksinkertaistaa päästöt ilmakehään. Olisi paljon päästöttömämpää ja ehkä jopa taloudellisempaa tuoda betonimassa Espooseen ulkopuolelta. Finnoon alueen rakentaminen ei tätä laitosta elätä.
    Jos nyky rakentajien laskutaito on näin hatarilla pohjalla niin ei tarvitse ihmetellä rakentamiseen liittyviä kaikenlaisia uutisia.

Viimeisimmät näkökulmat