Kokeile kuukausi maksutta

YIT:n operaatio rahoituksen uudelleenjärjestelystä epäonnistui

Suomen suurin rakennusyhtiö YIT perui rahoituksen uudelleenjärjestelyä koskevan operaation, koska ei saanut sijoittajilta rahaa itselleen sopivilla riittävän hyvillä ehdoilla.

YIT on luopunut esimerkiksi Pasilaan suunnitellusta Trigoni-hankkeesta. Kuva: Kuva: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki

YIT tiedotti toukokuun toiseksi viimeisellä viikolla laskevansa liikkeeseen uuden 100 miljoonan euron joukkovelkakirjalainan.  Samalla yhtiö ilmoitti tekevänsä vapaaehtoisen ostotarjouksen ensi vuoden tammi-maaliskuussa erääntyvästä vihreästä joukkovelkakirjalainastaan. Vain reilu viikko myöhemmin yhtiö ilmoitti peruuttaneensa suunnitelmat ja vetosi markkinaolosuhteisiin.

Arkikielellä tilanne tarkoittaa sitä, että YIT olisi uudella rahoituksellaan esimerkiksi maksanut pois entisiä lainojaan etuajassa ja pidentänyt näin velkarahoituksen voimassaoloaikaa. Nyt järjestely ei onnistunut, koska uusi rahoitus oli ilmeisesti liian kallista tai ehdoiltaan yhtiölle sopimatonta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “YIT:n operaatio rahoituksen uudelleenjärjestelystä epäonnistui”

  1. Kylläpä YIT:llä menee taas vihkoon. Toimareita lähtee enemmän kuin hankkeita valmistuu, johtoryhmäkin on taidettu vaihtaa jonkun kerran jo uusiksi viimeisten vuosien aikana. Nyt taitais olla parempi, että vaihdetaan omistajia, toivottavasti hieman osaavampiin…
    Sepä vain tarkoittaisi myyntiä tappiolla, eikä taida hallituksen eteen kukaan peiliä tuoda

Viimeisimmät näkökulmat