Kokeile kuukausi maksutta

Omakotiliitto huolestunut kuntotarkastustoiminnan kirjavuudesta – ”Kuntotarkastajan pätevyysvaatimuksen tuomista pakolliseksi tulee selvittää”

Suomen Omakotiliitto korostaa pätevän kuntotarkastuksen merkitystä talokauppojen riskien minimoinnissa.

Vanhaa omakotitaloaluetta Espoon Tapiolassa. Kuva: Rio Gandara / HS

Liiton mukaan talokaupoissa on ratkaisevan tärkeää teettää ammattitaitoisella kuntotarkastajalla suoritusohjeen mukainen kuntotarkastus tulkintaerimielisyyksien välttämiseksi. Tarkastusraportin perusteella laaditussa kauppakirjassa voidaan ostajan ja myyjän vastuista sopia talokauppaa säätelevää maakaarta yksityiskohtaisemmin.

Samalla liitto on kuitenkin huolissaan kuntotarkastustoiminnan kirjavuudesta.

”Kuntotarkastajan pätevyysvaatimuksen tuomista pakolliseksi nykyisen vapaehtoisen menettelyn sijaan tulee selvittää. Käytössä on jo tiedot vapaaehtoisen pätevyyden toimivuudesta, ja myös kuntotarkastajan koulutusvaatimuksia on selvitetty aiemmin, joten isosta työstä ei olisi enää kysymys. Sekä ostajan että myyjän pitäisi voida luottaa kuntotarkastajan ammattitaitoon”, Omakotiliiton toiminnanjohtaja Marju Silander sanoo tiedotteessa.

Kuntotarkastuksen ohella Omakotiliitto korostaa kauppakirjan laatimisen merkitystä kaupan riskien minimoinnissa. Liiton mielestä myös asuntokauppoihin perehtyneen asianajajan palveluihin kannattaa panostaa talokaupoissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Omakotiliitto huolestunut kuntotarkastustoiminnan kirjavuudesta – ”Kuntotarkastajan pätevyysvaatimuksen tuomista pakolliseksi tulee selvittää””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat