Kokeile kuukausi maksutta

Posti kaavailee uuden logistiikkakeskuksen rakentamista Järvenpäähän – Pelkkä tontti maksaa vajaat kuusi miljoonaa

Posti Group suunnittelee uuden logistiikkakeskuksen rakentamista Järvenpäähän Posti-konserniin kuuluvan Transvalin käyttöön. Järvenpään kaupunginhallitus päätti viime viikolla ison tonttikokonaisuuden myynnistä Postille.

Transvalin Sipoon-logistiikkakeskus valmistui vuonna 2022. Kuva: Posti Group

Järvenpää myy Posti Groupille 18,7 hehtaarin tontin Svengin yritysalueelta noin 5,85 miljoonan euron kauppahintaan. Tontilla on rakennusoikeutta 93500 kerrosneliömetriä. Tontti muodostuu tällä hetkellä kolmesta kiinteistöstä, jotka yhdistetään yhden korttelin käsittäväksi rakennuspaikaksi. Kaupan kohteessa on meneillään asemakaavamuutos, joka mahdollistaa tulevan rakentamisen.

Tontin hinnan taustalla on Catella Propertyn marraskuussa 2017 laatima arviokirja. Siinä kohteen myyntihinnaksi määritettiin 55 euroa kerrosneliötä kohden. Koska arviosta on niin pitkä aika, syksyllä 2022 Postin kanssa käydyissä kauppahintaneuvotteluissa kohteen myyntihinnaksi sovittiin elinkustannusindeksin kehityksen perusteella 62,50 euroa kerrosneliöltä. Lisäksi Fincap laati helmikuussa 2023 uuden arviokirjan, jossa kohteen markkina-arvoksi määriteltiin 60–65 euroa kerrosneliöltä. Sovittu myyntihinta vastaa siis myös ulkopuolisen arvioitsijan uutta näkemystä kohteen markkina-arvosta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Posti kaavailee uuden logistiikkakeskuksen rakentamista Järvenpäähän – Pelkkä tontti maksaa vajaat kuusi miljoonaa”

Viimeisimmät näkökulmat