Kokeile kuukausi maksutta

Tutkielma: Aran allianssikiellolle ei löydy juridisia perusteita

Tuoreen pro gradun mukaan Aran päätös oli väärä.

Ara-tuotantoa tehdään Aran avustusten, tukien ja takausten turvin. Kuvituskuva: Hoas

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara päätti toukokuussa 2022, että virasto ei myönnä rahoitusta allianssimallilla toteutettaville peruskorjaushankkeille, joihin useat tilaajat olivat hakeneet rahoitusta. Aiheesta tehdyn tuoreen pro gradu -tutkielman mukaan allianssimallin kieltämiselle ei kuitenkaan ole juridisia perusteita.

Visonin tänään julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että korkotukilain mukaan uudisrakentamisen ja perusparantamisen on perustuttava kilpailumenettelyyn, ellei valtion asuntorahasto erityisestä syystä myönnä siitä poikkeusta. Kilpailumenettelyä ei ole määritetty, mutta sen taustalta löytyvät kustannusten kohtuullisuutta ja kustannus-laatusuhteen tasapainoa koskevat tavoitteet. Araa koskevassa sääntelyssä ei anneta kilpailuttamisesta tarkempia ohjeita, joten sen tukemien julkisten hankkeiden tulisi olla kilpailutettavissa hankintalain mukaisin menettelyin.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tutkielma: Aran allianssikiellolle ei löydy juridisia perusteita”

Viimeisimmät näkökulmat