Kokeile kuukausi maksutta

Betoni-spinoff Carbonaide palkkasi teknologiajohtajan – keskittää toimintaa Joensuuhun

Carbonaiden teknologiaa on syksyn aikana skaalattu teolliseen mittakaavaan Rakennusbetoni- ja Elementti oy:n betonituotetehtaalla Hollolassa.

Toimitusjohtaja Tapio Vehmas ja teknologiajohtaja Niina Haapasalo muistuttavat, että Carbonaiden liiketoiminta käy yksiin myös hallitusohjelman kanssa. Siinä painotetaan teknisten hiilinielujen edistämistä ja hiilidioksidin varastointia.

Hiilinegatiivisen betonin valmistusmenetelmää kaupallistava joensuulaisyhtiö Carbonaide oy on palkannut teknologiajohtajakseen diplomi-insinööri Niina Haapasalon.

Haapasalo aloittaa uudessa tehtävässään vuoden vaihduttua ja siirtyy yhtiöön puukuituaterimia valmistavan Nature Line Cutleryn tehtaanjohtajan tehtävästä.

Carbonaide kaupallistaa VTT:llä kehitettyä teknologiaa, jonka avulla hiilidioksidia voi hyödyntää ja varastoida betonin valmistusprosessissa. Samalla betonin hiilijalanjälki voi kutistua jopa negatiiviseksi ja betonituotteiden valmistukseen kuluu selvästi vähemmän sementtiä.

Carbonaiden teknologiaa on syksyn aikana skaalattu teolliseen mittakaavaan Rakennusbetoni- ja Elementti oy:n betonituotetehtaalla Hollolassa. Rekrytoinnit yritys kuitenkin keskittää Joensuuhun, jossa on vahva betonialan verkosto. Viime talvena yhtiö keräsi 1,8 miljoonan euron siemenrahoituksen toimintansa aloittamiseen.

“Tämä on äärettömän mielenkiintoinen tehtäväkenttä. Kyseessä on konkreettinen tapa ottaa talteen hiilidioksidia ja tehdä oikeasti päästövähennyksiä. Minun tonttiani on tehdä Carbonaidella aiemmin kehitetystä laitteesta kaupallinen versio ja käynnistää laitteiden sarjatuotantoa”, Haapasalo kertoo.

Toimitusjohtaja Tapio Vehmaksen mukaan Joensuun kaltaista laitevalmistuksen keskittymää ei ole muualla Suomessa.

”Olemme päässeet alueellisten kumppaneiden kanssa tekemään jo tarjouksen maailman vähäpäästöisimmän betonituotetehtaan rakentamisesta”, Vehmas kertoo.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Betoni-spinoff Carbonaide palkkasi teknologiajohtajan – keskittää toimintaa Joensuuhun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat