Kokeile kuukausi maksutta

Harvian liikevaihto laski 9,2 prosenttia – ”Tutkimme edelleen mahdollisuuksia kasvaa yrityskaupoin”

Harvia kasvaa nyt Euroopan ulkopuolella.

Harvialla on huomattavia eroja myynnissä Euroopan ja sen ulkopuolisten alueiden välillä. Kuva: Antti Yrjönen / HS

Harvian liikevaihto laski heinä-syyskuussa 9,2 prosenttia ja oli 34,0 miljoonaa euroa. Liikevoitto kasvoi hieman. Se oli 6,8 miljoonaa euroa eli 20,0 prosenttia liikevaihdosta.

”Venäjän markkinasta poistuminen vaikutti edelleen myyntiimme ja kannattavuutemme negatiivisesti, samoin valuuttakurssien muutokset kasvavissa määrin. Orgaaninen kasvu oli -4,9 prosenttia. Vaikka liikevaihto laski yhä, muutoksen suuruus oli pienempi kuin vuoden 2023 aikaisemmilla neljänneksillä”, toimitusjohtaja Matias Järnefelt kertoi tiedotteessa.

Järnefeltin mukaan huomattavat erot myynnin kehityksessä Euroopan ja sen ulkopuolisten markkinoiden välillä jatkuivat kolmannella vuosineljänneksellä.

”Pohjois-Amerikassa markkinan ja Harvian myynnin kasvu jatkui erittäin positiivisena. Myyntisuorituksemme oli vahva myös Aasiassa.”

Euroopassa matala kuluttajaluottamus, korkeammat korot ja rakennusalan vaikeudet vaikuttivat edelleen Harvian myyntiin. Harvia jatkaa kannattavan kasvun luomista etenkin Euroopan ulkopuolella.

Tammi-syyskuussa Harvian liikevaihto laski 17,2 prosenttia ja oli 111,1 miljoonaa euroa. Myös liikevoitto laski 23,8 miljoonaa euroon ja oli 21,4 prosenttia liikevaihdosta.

Organisaatio muuttuu

Vahvistaakseen strategian toteuttamista Harvia muuttaa organisaatiorakennettaan ja johtoryhmäänsä. Uusi rakenne muodostuu neljästä myyntialueesta ja viidestä konsernitoiminnosta, minkä lisäksi yrityksen premium-brändillä EOS:lla on paikka johtoryhmässä. Muutokset tulevat voimaan 1.1.2024.

Järnefeltin mukaan yritys jatkaa työtä Harvian strategisten kulmakivien eteen organisaatiomuutosten ja toimintatapojen eteenpäin viemisen rinnalla.

”Tutkimme edelleen myös mahdollisuuksia kasvaa yrityskaupoin, joihin uusi organisaatiorakenne tarjoaa hyvän alustan.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Harvian liikevaihto laski 9,2 prosenttia – ”Tutkimme edelleen mahdollisuuksia kasvaa yrityskaupoin””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat