Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusluparomahdus jatkuu – asuinrakentamisessa pudotusta yli 50 prosenttia

Rakennuslupia myönnettiin vuoden 2023 heinä-syyskuussa yhteensä 3 078 asunnolle, joka oli 53 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Yhteensä uudisrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia heinä-syyskuussa 5,1 miljoonaa kuutiometriä. Se on 39 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Tilastokeskuksen mukaan asuinrakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni roimasti vuoden 2023 heinä-syyskuun aikana puoleen vuodentakaisesta. Rakennuslupia myönnettiin vuoden 2023 heinä-syyskuussa yhteensä 3 078 asunnolle, joka oli 53 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Yhteensä uudisrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia heinä-syyskuussa 5,1 miljoonaa kuutiometriä. Se on 39 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Eniten lupia myönnettiin kuutiomäärissä laskien Uudellemaalle, Keski-Suomeen ja Pohjois-Pohjanmaalle. Runsas kolmannes niistä kohdistui Uudellemaalle. Etelä-Karjalaan, Keski-Pohjanmaalle, Ahvenanmaalle, Lappiin, Keski-Suomeen ja Kainuuseen lupia myönnettiin viime vuotta enemmän.

Valmistuneiden rakennushankkeiden kuutiomäärä väheni Tilastokeskuksen mukaan 9,0 prosenttia vuoden 2022 heinä-syyskuuhun verrattuna. Käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo puolestaan kutistui heinä-syyskuussa 16 prosenttia vuodentakaisesta.

Koko maan tasolla valmistui heinä-syyskuussa 9 383 uutta asuntoa, joista runsas kolmannes Uudellemaalle. Suurin kasvu valmistuneissa asunnoissa oli Etelä-Savossa, Lapissa ja Päijät-Hämeessä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusluparomahdus jatkuu – asuinrakentamisessa pudotusta yli 50 prosenttia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat