Kokeile kuukausi maksutta

Nyab sai lisätilauksen suuressa kaupunkimuutoshankkeessa Ruotsissa

Miuutoshanke on mittava.

Nyab jatkaa yhteistyötään Ruotsin valtion omistaman LKAB:n kanssa suuressa kaupunkimuutoshankkeessa Malmivaarassa, Jällivaarassa ja Koskullskullessa.

Vuoden 2022 aikana NYAB siirsi 12 kulttuuriperintörakennusta varastorakennuksineen Jällivaaraan Nuolajärven uudelle asuinalueelle. NYAB on suorittanut myös maanparannustöitä.

Uusi sopimus koskee siirrettyjen kulttuurirakennusten peruskorjausta. Osapuolet ovat sopineet, että sopimuksen arvoa ei julkisteta.

Kaupunkimuutos koskee noin 2 000 kotia. Noin 250 000 neliömetriä huonetilaa siirretään tai korvataan. Hankkeen arvioidaan kestävän vuoteen 2032.

Rakennusten siirtäminen on välttämätöntä tulevan kaivostoiminnan ylläpitämiseksi, sillä alkuperäinen yhteisö sijaitsee liian lähellä rautamalmialueita.

”Tässä hankkeessa ruotsalaiset ja suomalaiset organisaatiomme tekevät yhteistyötä. Asiakkaamme hyötyvät siitä, sillä voimme käyttää resurssejamme joustavasti työskennellessämme yli rajojen ja segmenttien”, Nyabin tuotantopäällikkö Stefan Säthergren kertoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nyab sai lisätilauksen suuressa kaupunkimuutoshankkeessa Ruotsissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat