Kokeile kuukausi maksutta

Vuokattiin viritellään kovia kasvuvisioita – suunnitteilla satojen miljoonien matkailuinvestoinnit

Alueelle on lähivuosina suunnitteilla jopa 250–300 miljoonan investoinnit.

Vuokatissa aiotaan investoida lähivuosina mittavasti majoituspaikkoihin ja matkailupalveluihin. Kuva: Samu Rytkönen
Kuuntele juttu

Sotkamon kunnassa sijaitsevaan Vuokatin Itärinteen matkailukaava ja infra ovat valmistuneet. Niiden myötä kunnan ja yksityisten toimijoiden omistamalle alueelle viritellään lähivuosina mittavia, jopa 250 – 300 miljoonan euron matkailuinvestointeja.

Samalla alueen markkinointi- ja myyntitoimia kohdennetaan paitsi Eurooppaan myös Aasiaan.

Yksi alueen investoreista on Vuokatin Aateli, jonka 5-vuotinen investointisuunnitelma on kokonaisarvoltaan lähes 40 miljoonaa euroa. Paketti sisältää noin 100 uutta majoitusyksikköä sekä hotellin laajennuksen.

Lisäksi Vuokattiin on valmistunut tai valmistumassa useita uusia huviloita ja huoneistoja, joista esimerkiksi Holiday Club Katinkultaan 20 loma-asuntoa.

Myös Osuuskauppa Maakunnan omistamaa Break Sokos Hotel Vuokattia uudistetaan mittavasti vuosina 2024-2025. Remontin kustannusarvio on noin 4,5 miljoonaa euroa.

”Seuraavat mittavat kehittämistoimet ovat jo suunnittelupöydällä ja kohdistuvat Vuokatinhovin alueeseen. Se voi tarkoittaa jo lähivuosina 10 – 20 miljoonan euron investointeja”, kertoo Osuuskauppa Maakunnan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Tolonen.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuokattiin viritellään kovia kasvuvisioita – suunnitteilla satojen miljoonien matkailuinvestoinnit”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat