Kokeile kuukausi maksutta

YIT myi osuutensa tieyhtiöstä – ”Kauppa on osa aikaisemmin viestimäämme tavoitetta vapauttaa pääomia”

Pörssiyhtiö luopui Tieyhtiö Vaalimaa -yhteisyrityksestä.

Hamina-Vaalimaa-hankkeessa syntyi 32 kilometriä uutta moottoritietä. Kuvituskuva: Anne Kurki

YIT on myynyt osuutensa Tieyhtiö Vaalimaa -yhteisyrityksestä yhtiön toiselle omistajalle Meridiam Infrastructure Finance II S.á.r.l:lle.

YIT ja Meridiam perustivat vuonna 2015 yhteisyrityksen hallinnoimaan E18 Hamina-Vaalimaa-moottoritien hanketta, joka valmistui vuonna 2018. YIT toimi hankkeessa myös tien pääurakoitsijana ja jatkaa työtään yrityksen kumppanina tien kunnossapidon osalta.

Ennen kauppaa Meridiam on omistanut Tieyhtiö Vaalimaasta 80 prosenttia ja YIT:n omistusosuus on ollut 20 prosenttia. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Hamina-Vaalimaa-hanke käsitti noin 32 kilometrin pituisen uuden moottoritien rakentamisen ja siihen liittyviä muita tiejärjestelyjä.

”Yhteistyö Meridiamin ja Väyläviraston kanssa hankkeen toteuttamisessa toimi erinomaisesti ja jatkamme edelleen tien kunnossapidon kumppanina. Nyt tehty kauppa on osa aikaisemmin viestimäämme tavoitetta vapauttaa pääomia. Olemme tyytyväisiä kaupan lopputulokseen ja sen myönteiseen vaikutukseen taloudelliseen asemaamme”, sanoi YIT:n talousjohtaja Tuomas Mäkipeska.

Myynti on osa YIT:n muutosohjelmaa, jonka yhtenä tavoitteena on tehostaa YIT:n pääoman käyttöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT myi osuutensa tieyhtiöstä – ”Kauppa on osa aikaisemmin viestimäämme tavoitetta vapauttaa pääomia””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat