Kokeile kuukausi maksutta

Kesätyöntekijästä kasvoi sektorijohtaja

Ramboll saa elokuussa uuden sektorijohtajan kiinteistöpuolen rakennuttamisen ja valvonnan palveluihin, kun pestiin tarttuu Tampereen toimiston oma kasvatti Markus Klemetti. Oman työn ohessa hän ohjaa myös teekkareiden opinnäytetöitä.

Markus Klemetti aloittaa uudessa tehtävässä elokuussa.
Kuuntele juttu

Aloitat elokuussa uutena sektorijohtajana. Miten muuttuu toimenkuvasi?

”Vastaan kiinteistöpuolen rakennuttamis-, valvonta- ja kustannuslaskennan palveluista pääkaupunkiseudun ulkopuolella yhteensä seitsemässä alueyksikössä. Aiemmin vastasin samoista palveluista Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä.”

 Mikä on pitänyt nuoren DI:n jo kymmenen vuotta samassa talossa?

”Mielenkiintoiset työtehtävät, kiinnostavat asiakkaat ja innostava työilmapiiri. Olen saanut mahdollisuuden kasvaa projekti-insinööriharjoittelijasta vastuullisempiin tehtäviin esihenkilöksi jo suhteellisen nuorena. Viime vuodet olen toiminut Tampereella myös toimisto- eli ”kyläpäällikkönä.”  Sekin on ollut antoisaa hommaa.”

Olet teekkarialumni, käyt puhumassa oppilaitoksissa ja olet ohjannut myös opinnäytetöitä. Mikä tässä kiehtoo?

”Minusta on tärkeää kannustaa nuoria rakennusalalle ja rakentaa samalla koko alan tulevaisuutta. Opinnäytetöiden ohjaamisessa oppii itsekin aina jotain uutta. Kannustankin tarjoamaan opiskelijoille harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja myös vaikeina aikoina.”

Markus Klemetti

• Syntynyt Vantaalla 1991
• KTM, vastuullinen liiketoiminta, Tampereen yliopisto, 2017
• DI, rakennustuotanto ja -talous, Tampereen teknillinen yliopisto, 2016
• Kiinteistöprojektinjohdon aluetoiminnan johtaja, Ramboll CM, 8/2024-
• Aluepäällikkö, projektipäällikkö, projekti-insinööri, Ramboll CM 2014-2024
• Ramboll-säätiön, Advisory Forumin jäsen 2023-
• Rakli ry:n Rakennuttamisen toimikunnan jäsen, 2022-
• Harrastukset: Golf, metsästys, reserviläistoiminta

 Olet Ramboll-säätiön Advisory Forumin ja Rakli:n Rakennuttamisen toimikunnan jäsen. Millaisia asioita pidät siellä esillä?

”Raklissa olen kokenut tärkeiksi muun muassa keskustelut tekoälyn käytöstä, kestävästä kehityksestä sekä rakentamislain muuttumisesta.

Luottamustoimi omistajasäätiössä on puolestaan tarjonnut näköaloja rakennusalan globaaleihin trendeihin, tulevaisuuteen ja moderneihin johtamisoppeihin. Olen ollut myös mukana vaikuttamassa säätiön lahjoitusstrategiaan ja -linjauksiin.”

 Sinulla on halu kehittää rakennuttamista. Mikä nykymallissa on pielessä?

”Rakennuttaminen on kehittynyt yhteistoiminnallisempaan suuntaan ja digitalisaatiota paremmin hyödyntäväksi. Seuraavaksi tullaan näkemään melkoinen digi- ja tuottavuusloikka tekoälyä hyödyntäen. Osaoptimointia ja eri osapuolten vastakkainasettelua on vähennettävä ja yhteistoiminnallisuutta lisättävä. Kestävään kehitykseen tarvitaan enemmän konkretiaa niin tilaajilta, urakoitsijoilta kuin konsulteiltakin.”

Mikä aikanaan veti rakennusalalle?

”Lukiossa mietin kovasti teknisen alan ja kauppatieteiden välillä. Hain lopulta rakennetekniikkaan ja osin sattumalta. Kiinnostus kauppatieteisiinkin säilyi, sillä tein siitä maisterintutkinnon töiden ohessa.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kesätyöntekijästä kasvoi sektorijohtaja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat