Herätys konkarit

Tietoa kirjoittajasta Merja Mannila
Tuottaja, työelämä, koulutus ja tuoteteollisuus
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Olin taannoin erään rakennusalan järjestön mentorointiohjelman päättäjäistilaisuudessa. Keskustelussa nousi esiin se, että mentoroitavia kyllä löytyy mutta mentoreista on pulaa. Siksi moni innokas työuransa alkutaipaleella oleva jäi tässäkin ohjelmassa rannalle.

Hiljaisen tiedon siirtämisen merkitystä ei välttämättä ymmärretä, koska siitä ei suoraan jää käteen euroja. Se on kuitenkin yksi tärkeimmistä asioista työelämässä. Se ei tarkoita vain faktatiedon siirtämistä, vaan myös työelämässä saatujen kokemusten välittämistä.

Mestari-kisällimalli on osoittautunut oivaksi apuvälineeksi työmailla koulutuksessa ja työelämään perehdytyksessä. Esimerkiksi Keudan aikuisopistossa on käytössä kyseinen malli, mutta projektipäällikkö Ari Lesonen sanoi Rakennuslehden haastattelussa, että työelämässä olevien mestarien löytämisessä on ollut vaikeuksia. Mestarin oppiin päässeet opiskelijat olivat vilpittömän kiitollisia saamastaan opastuksesta.

Aika on tiukilla kaikilla, se on selvää. Mentoria saattaa myös mietityttää, kuka muka hänen ajatuksistaan mitään kostuu. Vastavalmistuneelle nuorelle pienikin tiedonjyvänen voi olla hyödyllistä. Hän voi olla epävarma esimerkiksi työelämän toimintatavoista tai omasta uravalinnastaan. Toisen samalla alalla toimivan kanssa keskustelu voi tuoda selkeyttä asioihin.

Herätys konkarit. Ei tässä kuitenkaan mistään ydinfysiikasta ole kyse. Ja niinhän sitä sanotaan, että vanhakin koira voi oppia uusia temppuja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Herätys konkarit”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi