Kokeile kuukausi maksutta

Korjuksen kanssa Kuortaneella

Tietoa kirjoittajasta Johanna Aatsalo
Toimittaja, johanna.aatsalo@sanoma.com, Twitter: @JohannaAatsalo
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Keihäänheiton olympiavoittaja Tapio Korjus on intohimoinen liikuntapaikkarakentamisen puolestapuhuja. Kuortaneen urheiluopiston tuleva rehtori ja nykyinen valmennuskeskusjohtaja on täynnä puhtia, kun hän esittelee valmennuskeskuksensa tiloja ja tulevaisuuden suunnitelmia.

Etelä-Pohjanmaalla, reilun puolen tunnin matkan päässä Seinäjoesta, sijaitseva Kuortaneen kunta on osannut tehdä fiksuja päätöksiä yhteistyössä urheiluopiston kanssa. Reilun 4 000 asukkaan kunta on saanut opistosta kansainvälisen tason valmennuskeskuskumppanin ja kuntalaisilleen loistavat liikuntamahdollisuudet. Unohtamatta työpaikkoja, joita kansainvälisen tason valmennuskeskus tarjoaa. Kuortaneen kunta on myös esimerkiksi rakentanut 190 oppilaan lukionsa urheiluopiston viereen samalle kampus-alueelle. Tänä päivänä lukio on myös arvostettu urheilulukio, johon hakeutuvat esimerkiksi oman ikäluokkansa parhaat lentopalloilijat ja yleisurheilijat ympäri Suomen. Urheilijat tuovat mukanaan määrärahoja ja varmistavat lukion säilymisen omassa kunnassa.

Seuraavaksi kunta pinnoittaa Kuortaneen kansainvälisistäkin yleisurheilukilpailuista tunnetun eliittikisastadionin uusiksi ja kasvattaa kentän kahdeksanrataiseksi. Uudistuksen kautta kentällä voidaan järjestää esimerkiksi nuorten suomenmestaruustasoisia kilpailuja. Pienen kunnan yrittäjille suuret kesätapahtumat tuovat suurta lisäarvoa.

Korjuksen suunnitelmissa siintävät jo parin vuoden kuluttua alkavat Kuortane-hallin pinnoiteremontit. Pinnat menevät uusiksi hallia kiertävällä radalla ja keskellä olevilla palloilukentillä. Uusiakin tiloja tarvitaan, sillä tällä hetkellä painijat ja telinevoimistelijat harjoittelevat samassa lajeille muokatussa erikoishallissa. Myös voimailijoille halutaan tarjota nykyistä paremmat harjoittelumahdollisuudet.

Pidemmällä tähtäimellä Korjus näkee Kuortaneella uuden suurharjoitushallin, jossa voi muiden tilaavievien lajien lisäksi myös heittää keihästä. Parantuneiden harjoitusolojen myötä kunnan urheilulukioon on kehittynyt myös pesäpalloiluun erikoistunut urheilulukio.

Ilman rakennustöitä urheiluopistolla ei selvitä tänäkään vuonna. Alueelle nousee kaksi uutta asuntolaa urheilevien opiskelijoiden tarpeisiin. Yhteensä Kuortaneen urheiluopistolla on jo 650 vuodepaikkaa. Yhtenä viikonloppuna opistolla mahtuu urheilemaan 600 urheilijaa. Tarkalla suunnittelulla kaikki mahtuvat harjoittelemaan, syömään ja nukkumaan. 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Korjuksen kanssa Kuortaneella”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat

Johanna Aatsalohttps://www.rakennuslehti.fi/kirjoittajat/johanna-aatsalo/