Kokeile kuukausi maksutta

Kun sukitus etenee niin kuin on luvattu

Tietoa kirjoittajasta Jaana Ahti-Virtanen
Tuottaja, talotekniikka, jaana.ahti-virtanen@rakennuslehti.fi, Twitter: @J_AhtiVirtanen
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Yli 150 asunnon ja kuuden portaan kiinteistössä Helsinginkadulla tehdään parhaillaan viemäriremonttia sukittamalla. Pohjaviemäri on uusittu muutama vuosi sitten, nyt sukitetaan pystynousut ja kerroshajotukset porras kerrallaan. Asukkaan kannalta rankkaa, likaista, pahanhajuista ja meluisaa, työmiehiä tulee ja menee?

Juu ei. Remontin huomaa siitä, että porraskäytävässä kulkee sähkö- ja ilmaroikkaa ja sisäpihalla on pari jätesäkillistä roskaa. Talon viereen on tuotu kontti sukitussukan epoksikäsittelyä varten.

Juuri sukitetusta viemäristä kuuluu ilman suhinaa.

Asukkaan kannalta korjauksen uusi tapa vaikuttaa hyvin siedettävältä. Viemäri on pois käytöstä viikosta kolmeen. Kun aikataulu on pitänyt, on siksi ajaksi voinut järjestää matkan tai tilapäiskortteerin, jos ei halua olla kuivakäymälän varassa.

Tämä kuulostaa melkein liian hyvältä. Lisäksi sukkaputken kestoksi luvataan 40 vuotta, ja sukitusyrittäjä antaa kymmenen vuoden vuotamattomuustakuun.

Uusi on aina uusi, mutta nyt alkaa näyttää siltä, että asiantuntemuksella tehty uusien menetelmien putkiremontti on todellinen vaihtoehto perinteiselle.

Painotan sanaa asiantuntemus, sillä markkinoilla huseeraa muunkinlaisia toimijoita.

Siksi on hyvä, että uusien viemärisaneerausmenetelmien yrittäjät kehittävät alalle henkilösertifiointia märkätila-asentajien malliin. Vastuunsa tuntevat yritykset ovat jo nykyään hakeneet VTT:ltä sertifikaatin menetelmilleen ja materiaaleilleen. Kun siihen lisätään näytöillä saadut todistukset työntekijöiden osaamisesta, on uusiin menetelmiin päätyneillä asunto-osakeyhtiöiden hallituksilla vähemmän unettomia öitä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kun sukitus etenee niin kuin on luvattu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat

Jaana Ahti-Virtanenhttps://www.rakennuslehti.fi/kirjoittajat/jaana-ahtivirtanen/