Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusyritys – työllistä rakennusalan opiskelija!

Tietoa kirjoittajasta Ahti Junttila
Toimitusjohtaja, Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Toimittaja Seppo Mölsän artikkeli Rakennuslehdessä 26.1. kuvasi rakentamisen hankevolyymeja vuodelle 2012 Suomessa ainakin rakennuttajien näkökulmasta katsottuna varsin toiveikkaasti. Uudisrakentamisen volyymi näyttäisi kasvavan ja korjausrakentaminen pysyvän lähes viimevuoden tasolla. Asuntorakentamisen tuotanto pysyy korkealla tasolla ja toimitilarakentaminen jopa kasvaa.

Edellä oleva on meille alalla työskenteleville mieluisaa luettavaa. Suunnittelutoimistojen ja rakennusliikkeiden työllisyysnäkymät tulevalle kesälle lienevät hieman sumeammat. Lopullista varmuutta tulevista hankkeista ja uusien töiden alkamisesta ei ole, joten kevään ja kesän työtilanne on vielä osin avoin. Näin on pääteltävissä rakennusalan opiskelijoilta saamamme palautteen pohjalta. Yritykset eivät uskalla luvata kesätyöpaikkoja muun muassa rakennusmestari- ja rakennusinsinööriopiskelijoille aiempia vuosia vastaavalla varmuudella.

Tulevina vuosina rakennusalan asiantuntijoista ja työntekijöistä siirtyy eläkkeelle kokeneita osaajia jopa tuhannen henkilön vuosivauhdilla. On tärkeää, että epävarmemmassakin suhdannetilanteessa toimimme vastuullisesti. Rakennusalan yritysten tulee rohkeasti panostaa alan vetovoimaan työllistäjänä sekä huolehtia siitä, että alalle jo opiskelevat huomaavat valinneensa oikean alan. Varmin ja nopein tapa korvata eläkkeelle siirtyvien ammattilaisten osaamista on tarjota opiskelijoille mahdollisuus kartuttaa osaamistaan oman alansa kesätöissä.

Tulevaisuutta ajatellen alan yritysten on välttämätöntä myös ensi kesän mahdollisesti aiempaa huonommassa työtilanteessa työllistää nuoria oppimaan käytännön tehtäviä alan konkareiden rinnalle. Opiskelijan työllistäminen, vaikkapa tarjoamalla vähän helpompi kesä työpaikan ”mentoreille”, on pieni taloudellinen satsaus, joka kannattaa tehdä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyritys – työllistä rakennusalan opiskelija!”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat

Ahti Junttilahttps://www.rakennuslehti.fi/kirjoittajat/ahti-junttila/