Kokeile kuukausi maksutta

Uusi vuosi, uudistuva Rakennuslehti

Tietoa kirjoittajasta Tapio Kivistö
Päätoimittaja, tapio.kivisto@sanoma.com
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Uusi vuosi on otollinen ajankohta ottaa uusia askeleita ja uudistaa vanhaa. Tämän vuoden alkajaisiksi olemme päivittäneet paperista Rakennuslehteä. Lukijalle se näkyy pienenä ulkoasun uudistumisena sekä lehden rakenteen muutoksena: tuttu Rakennuslehti on siis hieman toisenlainen kuin viime vuonna. Siihen pääsee tutustamaan verkon puolella myös näköislehtenä täältä.

Viikoittainen Teema on siirtynyt nyt osaksi lehden alkupään uutissivuja, ja lehden puolivälin jälkeen alkaa uusi Työssä-osio, johon kokoamme viikoittain esimerkiksi työmaajuttuja eri näkökulmista, työelämän asioita, tutkimusuutisia sekä tekniikka- ja tuoteinnovaatioita. Lehti loppuu ajankohtaisen henkilön haastatteluun viimeisellä aukeamalla ja tuttuun Makasiini-kevennykseen takasivulla.

Tällä viikolla lehden teemana on työelämä ja koulutus, ja sen tiimoilta pohditaan muun muassa insinöörityön muutosta ja insinöörien muutoskykyä. Uutisissa taas kerrotaan esimerkiksi rakentamisen näkymistä monesta eri kulmasta. Työssä-osiossa työmaina esitellään kaksi kiinnostavaa asuntokorjauskohdetta: Helsingin Suomenlinnan 1800-luvun puolivälissä rakennetun entisen kasarmin peruskorjaus ja Lahden vanhan konservatorion asuntotornien niin ikään vaativa korjaus . Viikon henkilö, työelämäprofessori Ari Pennanen nostaa esille tarpeen lisätä rakennushankkeiden alkupään opetusta.

Uudistuksia ei tietenkään tehdä pelkästä uudistamisen ilosta, vaan tavoitteena on lisätä sisältöä ja painottaa niitä asioita, joita esimerkiksi lukijatutkimukset ja Rakennuslehden lukijapaneelin kyselyt nostavat esille.

Haluamme, että lehti on mahdollisimman ajankohtainen, hyödyttää lukijoita ja kertoo, mitä rakentamisessa tapahtuu nyt ja mihin kannattaa varautua lähitulevaisuudessa.

Paperisen lehden lisäksi yhä enemmän sisältöä löytyy täältä Rakennuslehden verkkosivuilta. Sisältö kuuluu kaikkiin tilauksiin, joten sivustolle kannattaa rekisteröityä ja kirjautua, jos ei vielä ole sitä tehnyt.

Yhä useampi on jo ottanut verkkosivustolla käynnin päivittäiseen tai viikoittaiseen rytmiinsä. Siitä kertoo kävijäennätys: viime vuonna Rakennuslehden verkkojuttuja luettiin enemmän kuin koskaan ennen. Tiedolle ja näkemyksille on tarvetta juuri nyt, kun elämme murrosaikaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusi vuosi, uudistuva Rakennuslehti”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat

Tapio Kivistöhttps://www.rakennuslehti.fi/kirjoittajat/tapio-kivisto/