Kalajoen Marina on Kalajoen Hiekkasärkkien matkailukeskukseen rakentuva uusi, merellinen matkailualue sekä virkistyskeskus. Alueelle on kaavoitettu matkailua palvelevien rakennusten korttelialueet, jotka kulkevat nimellä Marinan Dyynikylä ja Marinan Portti. Nyt rakennettavaksi tarjotaan Dyynikylän, ja kesäkuun alusta alkaen Marinan Portin tontit.

Marinan matkailualue sijoittuu aivan Hiekkasärkkien olemassaolevien matkailupalveluiden ja uuden Marinan vierasvenesataman välittömään läheisyyteen.

Merellinen olohuone paikallisille ja lomailijoille

Marinasta on tarkoitus rakentaa vetovoimainen kohtaamispaikka matkailijoille, loma-asukkaille ja paikallisille. Se tulee toimimaan näyttämönä myös uudenlaisille merellisille tapahtumille. Keskiössä ovat merellinen tunnelma ja monet täysin uudenlaiset palvelut ja konseptit.

Alueelle on suunnitteilla paitsi moderneja veneilypalveluja, myös kattava tarjonta vesiurheilu- ja meriluontoaktiviteetteja.

– Haluamme tarjota ihmisille uusia, kiinnostavia tapoja kokea satama, veneily ja meri, kertoo Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n toimitusjohtaja Janne Anttila.

Marinan alue mahdollistaa myös uudenlaisia ravintola-, kokous- ja virkistyspalveluita, kuten merikylpylän, food court -tyyppisen ravintolakeskittymän sekä kansainvälisen tason opastus- ja koulutuskeskuksen.

Dyynikylän tonttimyynti alkanut

Marinan kaava-alue sijoittuu matkailukeskuksen välittömään läheisyyteen. Rakennusoikeutta on kaavoitettu venesataman, Dyynikylän ja Marinan Portin alueille yhteensä lähes 67 000 km2.

– Kaava on toteutettu kolmeen vyöhykkeeseen. Nyt rakennettavaksi tarjotaan Dyynikylän tontit ja myöhemmin Marinan Portin tontit. Nämä kaksi aluetta muodostavat kaavassa mantereenpuoleisen osan, Janne Anttila kertoo.

Dyynikylän tontit ovat parhaillaan haettavissa. Alueelle on mahdollista toteuttaa matkailua, virkistystä ja kulttuuria tukevia palvelu- ja liiketiloja. Dyynikylään voisi siis sijoittua vaikkapa tasokas hostel, huvilakylä tai välinevuokraustoimija.

– Kaikessa rakentamisessa ja suunnittelussa tähdätään korkealuokkaiseen kokonaisuuteen, Janne Anttila toteaa.

Hiekkasärkkien palvelut myös uusien loma-asukkaiden käytössä

Kalajoen Hiekkasärkät vetää vuosittain kasvavan määrän matkailijoita. Monipuolisten lomailu- ja harrastusmahdollisuuksien lisäksi Hiekkasärkkien ravintola- ja viihdepalvelut, merenranta dyyneineen sekä metsäluonto houkuttelivat viime vuonna Kalajoelle ennätysmäärän yöpyjiä.

Dyynikylä sijaitsee Hiekkasärkkien matkailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Kävelymatkan päässä sijaitsevat suositut kohteet, kuten vesipuisto JukuPark, kylpylähotelli Sani, kuntoilukeskus, leirintäalue, vuonna 2018 avattu Ostoskeskus Raitti ja Seikkailupuisto Pakka. Alueella on myös tasokas golfkenttä ja ympärivuotisia ulkoilureittejä.

– Keskuskariin rakentuvan veneilykeskuksen palvelujen lisäksi matkailualueen palvelut ovat siis jo varsin kattavat, summaa Anttila.

Marinan vierasvenesatamasta on laadittu yleissuunnitelma ja sen toteutukseen tulevina vuosina on varauduttu Kalajoen kaupungin taloussuunnitelmassa. Tämän hetken arvion mukaan se valmistuu vuonna 2023. Aikataulut täsmentyvät vierasvenesatamaa koskevien päätöskäsittelyjen yhteydessä.

Lisätietoa Marinan alueesta:

Janne Anttila
Toimitusjohtaja
Kalajoen Hiekkasärkät Oy
janne.anttila@hiekkasarkat.fi

kalajoki.fi/marina

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi