Kokeile kuukausi maksutta

Diplomi-insinööri hyppää nyt suunnittelusaappaisiin

Ramboll Finlandin Kiinteistöt ja rakentaminen -liiketoiminta saa elokuussa uuden luotsin, kun pestiin tarttuu aiemmin Visonissa, Destiassa ja Lemminkäisellä työskennellyt Annina Peisa. Johdettavaksi tulee noin 800 hengen joukkue, joka koostuu arkkitehti-, rakenne-, lvia- ja sähkösuunnittelusta.

Ripeästi kasvava Vison vaihtuu elokuussa Rambolliin. Mikä uudessa pestissä alkoi eniten kiehtoa?

Onhan tämä iso ja merkittävä tehtävä, johon toki tarttuu, kun siihen tulee mahdollisuus. Ramboll tarjoaa alaan uuden tulokulman, ja suunnittelu on merkittävässä roolissa, kun ratkotaan kestävyyshaasteita. Toki myös yhtiön kansainvälisyys kiehtoo.

Mitä pitäisi saada aikaiseksi 2–3 vuoden aikajänteellä?

Aloitan tosiaan vasta elokuussa, ja silloin päästään pohtimaan yhdessä myös tavoitteita. Rambollissa on alan huippuammattilaisia, ja tätä osaamista pitää hyödyntää myös tulevien haasteiden ratkomisessa.

Mikä on vahvinta osaamisaluettasi?

Vahvuudet löytyvät ihmisten johtamisen ja muutosjohtamisen puolelta. Myös liiketoiminnan kehittäminen kiinnostaa, ja sitä tein myös Visonissa. Rambollissa johdettavana ovat arkkitehti-, rakenne-, lvia- ja sähkösuunnittelun ammattilaiset eri puolilla Suomea.

Kuvaile itseäsi johtajana – millaiset asiat ja arvot ovat tärkeitä?

Olen valmentava ja kuunteleva. Pyrin tukemaan henkilöstöä siten, että heillä on mahdollisuus onnistua työssään parhaalla mahdollisella tavalla. Kaikki perustuu luottamukseen ja avoimuuteen. Niiden myötä pystytään keskustelemaan vaikeistakin asioista ja rakentamaan pohja hyvälle yhteistyölle.

Mikä veti aikanaan rakennusalalle?

Oikeastaan vahinko, sillä minusta piti tulla eläinlääkäri. Päädyin rakennusalalle, kun en päässyt ”eläinlääkikseen”. Opinnot veivät kuitenkin mukanaan, ja kun pääsin kesätöihin, oivalsin alalla tarjolla olevat mahdollisuudet. Samalla näin, kuinka konkreettisesti tällä alalla voi vaikuttaa ympäristöön.

Mitkä ovat olleet työurasi huippuhetkiä?

Vaikea niitä on laittaa jonoon, sillä itselleni huippuhetkiä ovat esimerkiksi yhdessä tiimin kanssa saavutettu tarjouskilpailun voitto, hyvin mennyt projekti tai kehitysidea, joka saadaan konkretisoitua. Toki Eduskuntatalon tai Olympiastadionin peruskorjauksen kaltaisissa projekteissa on ollut hienoa olla mukana.

Fakta:

Annina Peisa

  • Syntynyt Lappajärvellä 1976
  • DI, TKK, 2003
  • Johtaja, Ramboll Finland, 2022–
  • Johtaja ja osakas, Vison, 2020–2022
  • Liiketoimintaryhmän johtaja, Destia, 2018–2020
  • Eri tehtävissä työmailta liiketoimintajohtoon, Lemminkäinen, 2001–2017

Teksti: Timo Sormunen 

Viimeisimmät näkökulmat