Kokeile kuukausi maksutta

Kauppalehti: Aareal Bank Ideaparkin rahoittajaksi

Saksalainen Aareal Bank on ottanut hoidettavakseen Lempäälässä sijaitsevan Ideapark-liikekeskuksen rahoituksen. Kauppalehti kertoo, että pankki on tehnyt Ideaparkin omistajien Toivo Sukarin ja Jarmo Viitalan kanssa pitkäaikaisen sopimuksen, jonka mukaan pankki vastaa liikekeskuksen 120 miljoonan euron rakentamiskustannuksista.

Saksalainen Aareal Bank on ottanut hoidettavakseen Lempäälässä sijaitsevan Ideapark-liikekeskuksen rahoituksen. Kauppalehti kertoo, että pankki on tehnyt Ideaparkin omistajien Toivo Sukarin ja Jarmo Viitalan kanssa pitkäaikaisen sopimuksen, jonka mukaan pankki vastaa liikekeskuksen 120 miljoonan euron rakentamiskustannuksista.

Sukarin omistusosuus Ideaparkista on 80 prosenttia. Sukari rahoitti aiemmin suurimman osan Ideaparkista joko suoraan henkilökohtaisista varoistaan tai hänen yrityksensä varoista. Vain Sampo oli myöntänyt hänelle pankkilainaa Ideaparkia varten, sillä muut pankit pitivät hanketta liian riskialttiina.

Aareal Bankin Suomen-johtaja Kai Heinonen sanoo pankin tarjonneen omistajille ratkaisua, jossa he voivat kehittää kauppakeskusta ilman, että sitä tarvitsee myydä. Heinosen mukaan pankki analysoi tarkkaan Ideaparkin vuokralaissalkun ja sopimukset, ja tuotto riittää erinomaisesti lainan hoitoon.

Sukari kertoo saavansa jatkuvasti tarjouksia Ideaparkista, mutta saksalaispankin kanssa tehty sopimus mahdollistaa hänen pitkäaikaisen omistuksensa liikekeskuksessa. Hän haluaa pitää Ideaparkin, sillä hän uskoo sen hinnan nousevan sata miljoonaa euroa kolmessa vuodessa. Muutaman vuoden päästä se on hänen mukaansa jo 500 miljoonan euron arvoinen ja vain syvä lama voi estää liikekeskuksen menestymisen.

Sukari sanoo voivansa käyttää Ideaparkista saamansa rahat uusiin kiinteistösijoituksiin. Hänellä on meneillään useita kauppakeskushankkeita ympäri Suomea.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kauppalehti: Aareal Bank Ideaparkin rahoittajaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat