Kokeile kuukausi maksutta

Espoonkartanon uuden asuinalueen ideakilpailun voittivat ”Kuudet laaksot” ja ”Saaristo”

Espoonkartanoon rakennettavan uuden asuinalueen suunnittelusta järjestetyn kansainvälisen ideakilpailun voittajat on valittu. Ideakilpailun kohteena olivat Peringin, Mynttilän ja Finssinmäen kyläkeskukset sekä Espoonkartanon kartanokeskus. Yhteensä alueen pinta-ala on noin 415 hehtaaria. Ideakilpailun voittajiksi valittiin ehdotukset ”Kuudet laaksot” sekä ”Saaristo”.

Espoonkartanoon rakennettavan uuden asuinalueen suunnittelusta järjestetyn kansainvälisen ideakilpailun voittajat on valittu. Ideakilpailun kohteena olivat Peringin, Mynttilän ja Finssinmäen kyläkeskukset sekä Espoonkartanon kartanokeskus. Yhteensä alueen pinta-ala on noin 415 hehtaaria. Ideakilpailun voittajiksi valittiin ehdotukset "Kuudet laaksot" sekä "Saaristo".
Kuuntele juttu

Ehdotuksen ”Kuudet laaksot” laati Linja arkkitehdit Oy. Työryhmään kuuluivat arkkitehdit SAFA Teemu Fyrstén, Timo Koljonen, Johan Lindfors, Ville Niskasaari ja Esa Paajanen. Ehdotuksen ”Saaristo” teki Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy. Työryhmään kuuluivat arkkitehdit SAFA Jussi Murole, Daniel Bruun, Tuomas Seppänen, Miina Vuorinen ja Mathias Nyström sekä arkkitehtiylioppilaat Matti Jääskö, Teemu Seppänen, Anna Sirola ja Grete Terho sekä asiantuntijoina Björn Silfverberg ja Jouni Ikäheimo WSP Finland Oy:stä sekä Reino Ruotsalainen VK-Groupista.

Kilpailun tarkoituksena oli saada kokonaissuunnitelma nykyaikaisen luonnonläheisen asuinalueen toteuttamiseksi. Palkintolautakunnan mielestä ehdotus ”Kuudet laaksot” ratkaisi yleissuunnitelman parhaiten ja jalosti maisemaa taitavasti. Mynttilän alueen urbaaneja ominaisuuksia kehitetään lähipalveluiden avulla ja asumista monipuolistamalla. Ehdotuksessa ”Saaristo” puolestaan luotiin houkutteleva kokonaisuus Finssinmäen alueesta.

Ideakilpailun järjestivät pääosan alueesta omistavat Espoon kaupunki ja Esbogård Aktiebolag sekä YIT Rakennus Oy. Kilpailuun saapui 21 ehdotusta. Kilpailun parhaimmistolle jaettiin yhteensä 88 000 euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoonkartanon uuden asuinalueen ideakilpailun voittivat ”Kuudet laaksot” ja ”Saaristo””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat