VR-Rata aloitti Talvivaaran radan rakennustyöt

Oy VR-Rata Ab:n toteuttama Talvivaaran radan rakentamisurakka on käynnistynyt maansiirtotöillä. Varsinaiset päällysrakennetyöt alkavat elokuussa, ja liikenne radalla alkaa syksyllä 2009. Runkoradan lisäksi urakkaan kuuluu kaivoksen luovutusratapiha Talvivaarassa. Urakan VR-Radalta tilasi Talvivaara Infrastructrure Oy.

Oy VR-Rata Ab:n toteuttama Talvivaaran radan rakentamisurakka on käynnistynyt maansiirtotöillä. Varsinaiset päällysrakennetyöt alkavat elokuussa, ja liikenne radalla alkaa syksyllä 2009. Runkoradan lisäksi urakkaan kuuluu kaivoksen luovutusratapiha Talvivaarassa. Urakan VR-Radalta tilasi Talvivaara Infrastructrure Oy.

Ensimmäisen puolen vuoden aikana työmaalla siirretään maata kaikkiaan 1,8 miljoonaa kuutiota ja kalliota louhitaan 400 000 kuutiota. Töissä tarvittava maa-aines saadaan pääosin ratalinjalta. Lisäksi rataan tuodaan 120 000 tonnia raidesepeliä.

Kaivosradan rakentaminen on VR-Radan historian suurin yksittäinen urakka. Kaiken kaikkiaan urakan suuruus on lähes 40 miljoonaa euroa. Maanrakennustöissä on lisäksi useita aliurakoitsijoita.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “VR-Rata aloitti Talvivaaran radan rakennustyöt”

Jätä kommentti