Kokeile kuukausi maksutta

VVO ja Sato kilpailevat Realen kanssa Avaran osakkeista

VVO-yhtymä Oyj ja Sato Oyj kertovat tehneensä yhdessä ostotarjouksen Hyvinkään, Kemin, Lahden ja Vantaan kaupungeille näiden omistamista Avara Suomi Oy:n (entinen YH-Suomi Oy) osakkeista. Kaupunkien yhteenlaskettu omistus on 41,9 prosenttia yhtiön osakekannasta ja 59,3 prosenttia äänivallasta. Turkulaiseen kiinteistöalan Reale-konserniin kuuluvan Reale Varainhoito Oy:n tytäryhtiö on myös tehnyt tarjouksen samoista kaupunkien omistamista Avaran osakkeista. Sekä Realen ostotarjousta että VVO:n ja Saton yhteistä tarjousta käsitellään kaupunkien päättävissä elimissä huhtikuun aikana.

VVO-yhtymä Oyj ja Sato Oyj kertovat tehneensä yhdessä ostotarjouksen Hyvinkään, Kemin, Lahden ja Vantaan kaupungeille näiden omistamista Avara Suomi Oy:n (entinen YH-Suomi Oy) osakkeista. Kaupunkien yhteenlaskettu omistus on 41,9 prosenttia yhtiön osakekannasta ja 59,3 prosenttia äänivallasta. Turkulaiseen kiinteistöalan Reale-konserniin kuuluvan Reale Varainhoito Oy:n tytäryhtiö on myös tehnyt tarjouksen samoista kaupunkien omistamista Avaran osakkeista. Sekä Realen ostotarjousta että VVO:n ja Saton yhteistä tarjousta käsitellään kaupunkien päättävissä elimissä huhtikuun aikana.
Kuuntele juttu

image

Saton ja VVO:n mukaan kaupan toteutuminen on mahdollista arviolta elokuussa 2008. Avaran hallituksen puheenjohtaja Matti Kataja totesi Rakennuslehdelle tiistaina, että yhtiön E-sarjan osakkeita omistavilla institutionaalisilla sijoittajilla, Fennialla ja Pohjolalla on kuitenkin lunastusoikeus myytäviin osakkeisiin.

Lahden kaupungin rahoitusjohtaja Mika Mäkinen puolestaan kertoi Rakennuslehdelle, että neljän kaupungin virkamiesjohto on jo sopinut osakkeiden myymisestä, mikäli luottamuselimet vain siunaavat kaupan. Sekä Mäkinen että Kemin kaupunginjohtaja Ossi Repo totesivat, että ne ovat kiinnostuneita nimenomaan rahasta eikä uuden omistajan yleishyödyllisyydellä ole merkitystä. Repo myös toivotti lisätarjoukset tervetulleiksi. Kaupungit perustelevat osakkeidensa myymistä Avaran strategian muutoksella, joka jätti heille pelkän sijoittajan osan.

Vanhan YH-Suomen toimintaan on kuulunut elimellisesti yleishyödyllisten asuntojen rakennuttaminen. Avaran toimitusjohtaja Perttu Liukku totesi kuitenkin nimenmuutoksen yhteydessä maaliskuussa alussa, että yhtiön kaavailuissa on keskittyä uuden strategian myötä jatkossa selkeästi vapaarahoitteisiin asumistuotteisiin rakennuttamisessa ja kiinteistösijoittamisessa. Liukku perusteli yleishyödyllisten asuntojen rakennuttamisesta luopumista liian tiukalla yleishyödyllisyyslainsäädännöllä.

Avara Suomi Oy on kiinteistösijoitus-, rakennuttamis- ja isännöintiyhtiö, jonka omistuksessa on noin 8 400 vuokra-asuntoa. Lisäksi konsernin osakkuusyhtiöiden omistuksessa on vuokra- ja asumisoikeusasuntoja noin 11 200.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “VVO ja Sato kilpailevat Realen kanssa Avaran osakkeista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat