Espoon Tapiolan uimahallin peruskorjaus sai kansainvälisen Europa Nostra -palkinnon

Espoon Tapiolan uimahallin peruskorjaus ja laajennus on saanut Europa Nostran ja EU:n yhteisen kulttuuriperintöpalkinnon. Europa Nostra jakoi kuusi voittajapalkintoa luokkansa parhaille hankkeille ja 21 mitalipalkintoa. Tapiolan uimahalli sai mitalipalkinnon. Uimahallin korjauksen suunnitteli Arkkitehtitoimisto Nurmela, Raimoranta, Tasa Oy, nykyiseltä nimeltään Arkkitehdit NRT Oy.

Espoon Tapiolan uimahallin peruskorjaus ja laajennus on saanut Europa Nostran ja EU:n yhteisen kulttuuriperintöpalkinnon. Europa Nostra jakoi kuusi voittajapalkintoa luokkansa parhaille hankkeille ja 21 mitalipalkintoa. Tapiolan uimahalli sai mitalipalkinnon. Uimahallin korjauksen suunnitteli Arkkitehtitoimisto Nurmela, Raimoranta, Tasa Oy, nykyiseltä nimeltään Arkkitehdit NRT Oy.

Uimahalli on arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema, ja se on valmistunut vuonna 1965. Palkinto myönnettiin uimahallin taitavasta restauroinnista, joka onnistui säilyttämään 1960-luvun arkkitehtuurin huolimatta rakennuksen tekniikan täydellisestä uusimisesta. Lisäaltaita ja kuntasalia varten rakennetun laajennusosan mainitaan kunnioittavan alkuperäistä arkkitehtuuria ja ympäröivää puistoaluetta.

Europa Nostra on eurooppalainen kulttuuriperintöä vaaliva järjestö, joka toimii läheisessä yhteistyössä Euroopan unionin, Euroopan neuvoston ja Unescon kanssa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon Tapiolan uimahallin peruskorjaus sai kansainvälisen Europa Nostra -palkinnon”

Vastaa