Greenpeace: Pohjanmeren tuulipuistojen linkittämiseksi rakennettava kantaverkko

Ympäristöjärjestö Greenpeace ehdottaa Pohjanmeren tuulipuistojen linkittämistä samaan kantaverkkoon. Kantaverkon rakentaminen maksaisi jopa 20 miljardia euroa. Greenpeace väittää kuitenkin, että investointi maksaisi itsensä takaisin nopeasti.

Ympäristöjärjestö Greenpeace ehdottaa Pohjanmeren tuulipuistojen linkittämistä samaan kantaverkkoon. Kantaverkon rakentaminen maksaisi jopa 20 miljardia euroa. Greenpeace väittää kuitenkin, että investointi maksaisi itsensä takaisin nopeasti.

Greenpeacen mukaan tuulipuistojen kytkeminen samaan sähköverkkoon auttaisi poistamaan epätasaisten tuuliolojen aiheuttaman tuotantovaihtelun.

Tuulivoimatehon lasku yhdellä alueella voidaan Greenpeacen mukaan kompensoida tuotannolla toisella alueella jopa satojen kilometrien päässä. Lisäksi Norjan vesialtaita voitaisiin käyttää säätövoiman lähteenä.

Euroopan unionin uusiutuvista energialähteistä vastaavan osaston johtaja Hans van Steen kuvaa suunnitelmaa kunnianhimoiseksi mutta realistiseksi. Hän ei silti yhdy Greenpeacen kantaan, että tuulivoima voisi korvata ydinvoiman päästöttömän energian lähteenä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Greenpeace: Pohjanmeren tuulipuistojen linkittämiseksi rakennettava kantaverkko”

Jätä kommentti