Finnsementin Paraisten tehtaalla työskennelty kaksi vuotta ilman työtapaturmia

Finnsementti Oy:n Paraisten sementtitehtaalla tuli toukokuun lopussa kaksi vuotta täyteen ilman oman henkilökunnan työtapaturmia. Paraisten tehtaalla työskentelee yhteensä noin 170 henkilöä aliurakoitsijat mukaan lukien. ”Olemme kaikki, koko henkilöstö, vahvasti sitoutuneita työturvallisuuden kehittämisen ja ylläpitämiseen”, korostaa yhtiön toimitusjohtaja Kalervo Matikainen.

Finnsementti Oy:n Paraisten sementtitehtaalla tuli toukokuun lopussa kaksi vuotta täyteen ilman oman henkilökunnan työtapaturmia. Paraisten tehtaalla työskentelee yhteensä noin 170 henkilöä aliurakoitsijat mukaan lukien. "Olemme kaikki, koko henkilöstö, vahvasti sitoutuneita työturvallisuuden kehittämisen ja ylläpitämiseen", korostaa yhtiön toimitusjohtaja Kalervo Matikainen.

image

Finnsementin työtapaturmataajuus laski viime vuonna 7 tapaturmaan miljoonaa työtuntia kohti, kun vielä 1990-luvun lopulla tapaturmataajuus oli noin 40. Luvuissa ovat mukana myös tehtailla työskentelevät ulkopuoliset eli aliurakoitsijoiden työntekijät.

Finnsementissä työturvallisuuden on katsottu koostuvan kolmesta osa-alueesta: turvallisesta työympäristöstä, johtamisesta sekä jatkuvasta turvallisuuskoulutuksesta. Työympäristön turvallisuuden lisäämiseen pyritään sisäisten ja ulkoisten auditointien avulla. Auditoinneissa havaittuihin kehityskohteisiin käytettiin yli miljoona euroa vuonna 2008.

Turvallisuusjohtamista tehostetaan kouluttamalla esimiehiä ja kehittämällä riskialttiiden töiden ohjeistusta ja koulutusta. Vaaralliset työvaiheet tunnistetaan sekä riskiarviointien että läheltä piti -ilmoitusten analysoinnin avulla. Työturvallisuuskoulutuksen laatua on parannettu muun muassa ottamalla käyttöön oppimista mittaavia testejä.

Vuoden 2009 työturvallisuustavoitteet ovat nolla työtapaturmaa, turvallisuuskoulutusta 12 tuntia henkilöä kohti aliurakoitsijat mukaan lukien ja 250 läheltä piti -ilmoitusta.

Finnsementti kuuluu irlantilaiseen CRH-konserniin. Yhtiöllä on sementtitehtaat Paraisilla ja Lappeenrannassa sekä kuonajauhetehdas Raahessa. Finnsementin viime vuoden liikevaihto oli 160 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskenteli 200 henkeä vuoden 2008 lopussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Finnsementin Paraisten tehtaalla työskennelty kaksi vuotta ilman työtapaturmia”

Jätä kommentti