Kokeile kuukausi maksutta

Ideaparkin rakentaminen Kiiminkiin viivästyy

Ideaparkin rakentaminen Kiiminkiin Pohjois-Pohjanmaalle ei käynnisty tänä vuonna. Liikemies Toivo Sukarin mukaan viivästymisen syynä ovat suhdanteet sekä asuntoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) epäonnistuminen kaavoituksen vauhdittamisessa.

Ideaparkin rakentaminen Kiiminkiin Pohjois-Pohjanmaalle ei käynnisty tänä vuonna. Liikemies Toivo Sukarin mukaan viivästymisen syynä ovat suhdanteet sekä asuntoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) epäonnistuminen kaavoituksen vauhdittamisessa.

image

Sukari toivoo sanomalehti Kalevan haastattelussa, että Vapaavuori porvarina laittaisi vauhtia kaavoitukseen. Lisäksi hän muistuttaa, että hanke toisi mukanaan töitä noin tuhannelle rakentajalle.

Sukari kuitenkin korostaa, ettei rakentamista aloiteta ennen kuin puolet kauppatiloista on vuokrattu yrittäjille.

Sukarin ideoiman Ideaparkin yhtenä rahoittajana toimisi valtion omistama Destia. Sukarin mukaan Destien ex-toimitusjohtaja Jukka Laaksovirran ero ei vaikuta hankkeeseen.
Alun perin Ideaparkin rakentaminen piti alkaa tämän vuoden toukokuussa.

 

Kaavoitus on hidastanut Sukarin Ideapark-hankkeita myös Pieksämäellä ja Vihdissä. Pieksämäen kaupunginvaltuusto tosin hyväksyi Ideaparkin asemakaavan kesäkuussa, mutta hankkeen käynnistyminen edellyttää vielä ylempiasteisen maakuntakaavan hyväksyntää ympäristöministeriössä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Ideaparkin rakentaminen Kiiminkiin viivästyy”

  1. Eihän kaavoitus tässä ongelmia aiheuta vaan kaavan vastaiset hankkeet. Nähdäkseni ministerin tehtävä ei myöskään ole romuttaa rakentamisen ohjauksen perusteita. Kaavalla ohjataan rakentamista, ei minne tahansa saa rakentaa mitä tahansa ja näin sen on oltavakin.

    Jos ehdotettaisiin vastaavaa, yhden miehen hillitöntä voitontavoittelua toteuttavaa valtavaa hallia maankäytön suunnitelmien vastaisesti keskelle luonnosuojelualuetta niin pitäisikö tässkin tapauksessa ”vauhdittaa kaavoitusta”, että hanke voitaisiin toteuttaa?

    Liikemiehet ovat taitavia manipuloimaan ja tässähän vedellään poliitikkonaruista mm. puhumalla luotavista työpaikoista.

  2. No mutta, missä on Sukarin ostamien poliitikkojen panos, eik Vapaavuori saanutkaan fyrkkaa.
    Pyytettömästikö niitä vaalitukia maksettiin, kyllä rakentamisen maailmassa on täysin selvä, että ilmaista lounasta ei ole olemassakaan.

  3. eikös valtion rakennusyhtiö Destia tullut topisedän apuun rahoitukseen….ainiin eihän kysymys ole rahoituksesta vaan pitkästä maksuajasta(8v) kuten jossain sanottiin mm. lempäälän ideaparkin kylpylä/uimahalli/hiihtoputkesta

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat