Kokeile kuukausi maksutta

Juha Vättö siirtyi Lemconin Pietarin aluejohtajaksi

Juha Vättö on aloittanut syyskuun alussa Lemcon Oy:n Pietarin aluejohtajana. Hän raportoi Lemconin International-liiketoiminta-alueen johtaja Juha Höyhtyälle. Vättö toimi  pitkään Pietarissa toimivan YIT Lentekin pääjohtajana. Viime tammikuussa hänen tilalleen kuitenkin nimitettiin venäläinen Mikhail Voziyanov, joka on aikaisemmin toiminut RBI Holding -yhtiössä muun muassa hankekehityksestä vastaavana johtajana. Tammikuussa YIT kiisti Rakennuslehden tiedot pääjohtajan vaihtumisesta.

Juha Vättö on aloittanut syyskuun alussa Lemcon Oy:n Pietarin aluejohtajana. Hän raportoi Lemconin International-liiketoiminta-alueen johtaja Juha Höyhtyälle. Vättö toimi  pitkään Pietarissa toimivan YIT Lentekin pääjohtajana. Viime tammikuussa hänen tilalleen kuitenkin nimitettiin venäläinen Mikhail Voziyanov, joka on aikaisemmin toiminut RBI Holding -yhtiössä muun muassa hankekehityksestä vastaavana johtajana. Tammikuussa YIT kiisti Rakennuslehden tiedot pääjohtajan vaihtumisesta.

image

YIT-pestin päätyttyä oli selvää, ettei Vättö jää lepäämään laakereilleen. Vätön esimiehenä YIT:ssä toiminut Kari Kauniskangas kertoi tilinpäätösinfossa, että Vättö siirtyy eläkkeelle ja talouskriisi vain nopeutti suunniteltua vahdinvaihtoa. Vättö itse tyrmäsi Rakennuslehden haastattelussa eläkepuheet.

”En jää eläkkeelle naisten komentoon remonteeraamaan kesämökkiä. Erilaisia vaihtoehtoja on jo tullut. Uskon, että jotakin Venäjään liittyvää vielä teen. Olen sitoutunut perehdyttämään seuraajaani toukokuun loppuun asti, jonka jälkeen olen vapaa tekemään jotain muuta”, Vättö totesi Rakennuslehdessä viime maaliskuussa.

Nyt Vättö alkaa kehittää innostuneena Lemconin Pietarin asuntorakentamista.

”Minä olen täällä niin kuin koulun käynnin aloittanut ekaluokkalainen, kolmas päivä”, Vättö vastaa puhelimeen Pietarista viitaten paikallisten koulujen alkamiseen syyskuun alussa. Ekaluokkalaiseksi hänellä on kuitenkin huikea kokemus Venäjän rakentamisesta.

”Olenhan minä ollut täällä jo käytännössä 33 vuotta.”

YIT ei Vätön palveluksia enää tarvinnut, vaikka miehellä tuntuu riittävän virtaa uuden kehittämiseen.

”Kyllä mielessä on yhä edelleen se ajatus, että paljon jäi asuntorakentamiseen liittyvää kehittämistyötä kesken ja toivottavasti tässä uudessa työpaikassa pääsee sitä jatkamaan. Mielenkiintoista työtä, mitä aikaisemmin ei ehkä olisi osannut arvostaa ennen kuin vasta vähän enemmän paneuduin tuohon asuntorakentamiseen. Itse kun olen tavallaan teollisuusrakentajataustainen kuitenkin”, Vättö pohtii.

Asuntorakentamisen kehittämisessä on hänen mukaansa mahdollista saada paljon näkyvää aikaiseksi.

”Se ei ole minkään pienten detaljien ympärillä pyörimistä, vaan puhutaan tähän markkinaan liittyvistä isoista muutoksista asioissa.”

Lue lisää Vätön ajatuksia Venäjän asuntorakentamisesta ja taloudesta ensi viikon Rakennuslehdestä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Juha Vättö siirtyi Lemconin Pietarin aluejohtajaksi”

 1. Onnittelut Juha Vätölle ja Lemcomille tästä on tulossa hyvä juttu.

 2. Viisaat vievät parhaat! Onnea ja menestystä, Jussi & Lemcon!

 3. No nyt se asia julkistettiin, nyt vaan Manut ja Röllit mukaan toimintaan ja asuntoja rakentamaan.

  1. Viisas veto Lemconilta !, samaan aikaan YIT:ssä Kauniskankaan poju elää kvartaaliunelmaansa.

   1. Saa Lemcon oikean nykyajanjohtajan…….oikean generallisimuksen………mitenköhän tämän pörssiyhtiön rajat kestää ”paikallista” viranomaistoimintaa…????

    1. Vätön lähtö YIT:ltä tulee osoitautumaan Lemconin suurimmaksi voitoksi ja Yit:n tappioksi. Se vaan on niin, etä pitkällä kokemuksella on etunsa ja poliittinen lahjonta taitaa olla Suomessa pisimmällä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat