Pekka Kampman RIA:n liittohallituksen puheenjohtajaksi

Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry:n liittokokous on valinnut rakennusinsinööri Pekka Kampmanin liittohallituksen uudeksi puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Kampman on toiminut liittohallituksen varapuheenjohtajana 2007-2009 ja sitä aikaisemmin Helsingin RIA:n puheenjohtajana 2005-2006.

Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry:n liittokokous on valinnut rakennusinsinööri Pekka Kampmanin liittohallituksen uudeksi puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Kampman on toiminut liittohallituksen varapuheenjohtajana 2007-2009 ja sitä aikaisemmin Helsingin RIA:n puheenjohtajana 2005-2006.

image

Kampmanilla on pitkä ja monipuolinen kokemus rakennusalan työtehtävistä. Hän valmistui rakennusinsinööriksi vuonna 1986 Kuopion teknillisestä oppilaitoksesta ja työskentelee nykyisin vuokrataloja rakennuttavan Y-Säätiön projektipäällikkönä Helsingissä. Työuransa alussa hän toimi erilaisissa työmaatehtävissä kuten vastaavana työnjohtajana sekä myöhemmin rakennuttajan, urakoitsijan, projektipäällikön ja aluepäällikön tehtävissä.

Kampmanin keskeisiä tavoitteita seuraavalla kaksivuotiskaudella on työllisyyden parantaminen, jäsenistön työttömyysturva ja työmarkkinoiden edunvalvonta.

”RIA:n rooli ja asema työmarkkinakentässä vahvistuu edelleen. Tulemme osallistumaan työehtosopimustoimintaan kaikilla meille tärkeillä alueilla. Tulevaisuudessa RIA on yksi keskeinen ja aktiivinen tes-osapuoli neuvotteluissa. Osallistumme aktiivisesti keskusjärjestön työskentelyyn ja kannustamme myös jäsenyhdistyksiämme osallistumaan STTK:n alueelliseen toimintaan”, Kampman sanoo.

Kampmanin mukaan yhteistyön merkitys järjestökentällä on jäänyt ehkä liian taka-alalle.

”Yhdessä eri osaajaorganisaatioiden kanssa voisimme päästä paljon parempiin tuloksiin kuin vain yksistään toimien. Tämä pätee niin työmarkkinapöytiin kuin ammattiosaamiseen. Uusien yhteistyömuotojen etsiminen onkin yksi tavoitteistani puheenjohtajana. Yhteistyö muun muassa kiinteistöalan yhteisöjen kanssa olisi tärkeää.”

Kampman korostaa RIA:n mahdollisuuksia vaikuttaa elinkeinopolitiikan saralla STTK:n kautta.

”Perinteisen työmarkkinatoiminnan ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen rinnalle keskusjärjestömme on omassa strategiassaan nostanut elinkeinopolitiikan. Se istuu valtavan hyvin myös RIA:n toimintaan. Tunnemme rakentamisen kaikilla osa-alueilla ja voimme tuoda ammattiosaamisemme täysimääräisenä keskusjärjestön käyttöön. Samalla saamme itsellemme kanavat osallistua elinkeinopoliittiseen vuoropuheluun ja vaikuttaa meille tärkeisiin asioihin”, Kampman sanoo.

Hän toivoo RIA:n saavan piristystä myös yrittäjätoimintaansa. Siinä Kampman odottaa saatavan apua sekä STTK:sta että Suomen uusyrityskeskuksesta, jonka jäseneksi RIA liittyy ensi vuoden alusta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pekka Kampman RIA:n liittohallituksen puheenjohtajaksi”

Vastaa