Kokeile kuukausi maksutta

Suomeen kaavaillaan kansallista Green Building Councilia

Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto Raklin kokoonkutsuma energiatehokkuutta käsittelevä työryhmä on keskustellut tarpeesta perustaa ”Finnish Green Building Council” (FiGBC). Esittely- ja keskustelutilaisuudessa todettiin, että yhdistykselle on tarvetta Suomen kiinteistö- ja rakennusalalla. Valmistelua toiminnan käynnistämiseksi jatketaan. Tammikuun lopussa 2010 on tarkoitus lähettää kiinnostuksen ilmaus World Green Building Councilille.

Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto Raklin kokoonkutsuma energiatehokkuutta käsittelevä työryhmä on keskustellut tarpeesta perustaa "Finnish Green Building Council" (FiGBC). Esittely- ja keskustelutilaisuudessa todettiin, että yhdistykselle on tarvetta Suomen kiinteistö- ja rakennusalalla. Valmistelua toiminnan käynnistämiseksi jatketaan. Tammikuun lopussa 2010 on tarkoitus lähettää kiinnostuksen ilmaus World Green Building Councilille.

Perustettavan FiGBC:n tavoitteena on saada kestävän kehityksen käytännöt osaksi sekä kiinteistö- ja rakennusklusterin liiketoimintaa että välillisesti rakennetun ympäristön palveluita käyttävien asiakkaiden toimintaa. FiGBC:n toiminta kattaa koko rakennetun ympäristön, mukaan lukien yhdyskuntatason ratkaisut, ratkaisujen koko elinkaaren, energiankäytön sekä erityisesti kestävän kehityksen ekologisen ulottuvuuden.

 

FiGBC:n konkreettisiksi tehtäviksi nähdään tämän hetkisen valmistelun perusteella neljä asiaa. Nämä ovat vuoropuhelun ja yhteistyön synnyttäminen kiinteistö- ja rakennusalalla, rakennetun ympäristön luokitusten käytön edistäminen, alan toimintakäytäntöjen kehittäminen sekä Suomen kiinteistö- ja rakennusalan edustaminen suhteessa kansainvälisiin toimijoihin.

 

Vaikuttavuus syntyy yhteistyöstä

 

FiGBC:n toiminnan ja suunniteltujen tehtävien toteuttamisen tarpeesta ei ole epäselvyyttä. Esimerkiksi luokitusten käytön edistämistä ja luokituksiin liittyvien käytäntöjen kehittämistä ei Suomessa ole toistaiseksi vastuutettu yhdellekään taholle. FiGBC:n toiminta tulee käynnistää nopeasti, sen on oltava puolueetonta ja toimintaan on saatava mukaan laaja edustus. Erityisesti suurten käyttäjäorganisaatioiden ja kiinteistönomistajien osallistuminen on tärkeää.

 

Keskustelutilaisuuden osallistujat näkivät tilanteen niin, että FiGBC:n toiminnan tulee olla vaikuttavaa. Suomessa toimii jo useita kiinteistö- ja rakennusalan järjestöjä ja uuden organisaation perustaminen ei ole itsetarkoitus. FiGBC:n jatkovalmistelussa yksi selvitettävä asia onkin, mikä on paras tapa toiminnan organisoimiseksi.

 

FiGBC:n valmistelua viedään eteenpäin vaiheittain. Joulukuun puolessa välissä kartoitetaan yritysten kannanottojen perusteella, mitkä tahot ovat kiinnostuneita toimimaan yhdistyksen perustajajäseninä. Tammikuun puolessavälissä pyritään valitsemaan perustajajäsenet työstämään asiaa eteenpäin ja tammikuun lopussa on tarkoitus lähettää kiinnostuksen ilmaus World Green Building Councilille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomeen kaavaillaan kansallista Green Building Councilia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat