Parocin enemmistöomistus pankeille – velkataakka supistuu selvästi

Mineraalivillaeristeiden valmistaja Paroc kertoo saaneensa taloudellisen uudelleenjärjestelynsä valmiiksi joulun alla. Järjestelyn myötä senioripankit saavat selvän enemmistöosuuden Paroc Groupin osakkeista ja samalla yhtiön pitkäaikaisia lainoja leikataan tuntuvasti. Yhtiön mukaan selvästi kohentunut rahoitusrakenne tukee ja edistää yrityksen kasvumahdollisuuksia.

Mineraalivillaeristeiden valmistaja Paroc kertoo saaneensa taloudellisen uudelleenjärjestelynsä valmiiksi joulun alla. Järjestelyn myötä senioripankit saavat selvän enemmistöosuuden Paroc Groupin osakkeista ja samalla yhtiön pitkäaikaisia lainoja leikataan tuntuvasti. Yhtiön mukaan selvästi kohentunut rahoitusrakenne tukee ja edistää yrityksen kasvumahdollisuuksia.

Uudelleenjärjestelyn jälkeen pankit omistavat 87,5 prosenttia Paroc Groupin osakkeista ja yhtiön työntekijät loput 12,5 prosenttia. Yhtiön velkataakaksi jää noin 350 miljoonaa euroa. Velkojen määrä on siten kutakuinkin puolittunut aiemmasta, sillä ennen järjestelyä yhtiöllä oli pitkäaikaista velkaa yli 700 miljoonaa euroa. Parocin mukaan myös sopimusehtoja on parannettu.

”Olemme onnistuneet sopeuttamaan resurssimme jyrkkään kysynnän laskuun ja nyt, tällä uudella rahoitussopimuksella, meillä on vakaa taloudellinen tilanne, joka takaa meille tuottoisan ja menestyksekkään tulevaisuuden”, Parocin toimitusjohtaja Väinö Tuomisalo sanoo.

Ennen rahoitusjärjestelyä juuri suuri velkataakka painoi yhtiön tulosta miinukselle. Esimerkiksi vuonna 2008 Paroc teki 446 miljoonan euron liikevaihdolla tulosta ennen rahoituseriä, veroja ja vähennyksiä 86 miljoonaa euroa, mutta yli 55 miljoonan euron korkokulujen myötä tilikauden tulos painui roimasti tappiolliseksi.

Parocin uuteen hallitukseen nimitetään edustajat teollisuudesta ja yhtiön johdosta sekä tarkkailijat omistajilta, rahoituspankeilta ja henkilöstön edustajilta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Parocin enemmistöomistus pankeille – velkataakka supistuu selvästi”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi