Kokeile kuukausi maksutta

Puolalaisten sähkömiesten alipalkkaus toi sakkoja

Puolalaisia alipalkalla työllistäneet miehet tuomittiin keskiviikkona sakkoihin Tampereen käräjäoikeudessa. Yrittäjät pestasivat vuonna 2006 Lempäälän Ideaparkin rakennustyömaalle kymmeniä puolalaisia sähkömiehiä, jotka saivat palkkaa keskimäärin viisi euroa tunnilta.

Puolalaisia alipalkalla työllistäneet miehet tuomittiin keskiviikkona sakkoihin Tampereen käräjäoikeudessa. Yrittäjät pestasivat vuonna 2006 Lempäälän Ideaparkin rakennustyömaalle kymmeniä puolalaisia sähkömiehiä, jotka saivat palkkaa keskimäärin viisi euroa tunnilta.

Miedzynarodowy Serwis Budowlany -nimisen yhtiön kolme omistajaa sai kukin 50 päiväsakkoa kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä. Tuloihin suhteutettuina sakot ovat 1300, 1700 ja 2950 euroa. Syyttäjä vaati heille myös liiketoimintakieltoa, mutta sitä oikeus ei määrännyt.

Lisäksi yhtiötä edustanut suomalaismies sai 35 päiväsakkoa eli 455 euroa avunannosta rikokseen.

Tuomituista yksi on puolalainen, muut suomalaisia.

Puuttumaan jääneitä palkkoja maksettiin jälkikäteen vuonna 2007. Tuolloin poliisi oli jo ryhtynyt tutkimaan tapausta. Summa nousi yli 700000 euroon.

Tätä artikkelia on kommentoitu 16 kertaa

16 vastausta artikkeliin “Puolalaisten sähkömiesten alipalkkaus toi sakkoja”

  1. Miten kävi tilaajayhtiön Sähköpekon? No ei mitenkään, koska sai pitää syntyneen taloudellisen hyödyn, että hyvin pyyhkii, vai mitä?

    1. Vai tilaaja? Urakoitsija tietty laskenut urakan puolalaisilla. Siinä on taas ihmetelty, kun halvimman ja toiseksi halvimman sähköurakan hintaero on ollut 40%. Näinkö paljon näissä on ilmaa hinnoissa. BUAHAHAHAHA!!

      1. Sähköpeko tunnetaan rehellisenä, vastuuntuntoisena ja laadukkaana urakoitsijana ympäri maailman. Jos kirjanpito palaa ja tulee liikkistä jollekin, niin se on pelkästään Tapparan vastustajien kateutta viedä asiat eteenpäin.
        Nyt muuten kaikki tiedetään, että jos maksat virolaiselle raksamiehelle, putkarille tai sähkikselle alle tessin, niin rapsut tulee. Tämä tiedoksi mm. kaikille käännetyn alvin harjoittajille ympäri ämpäri Hartelasta Yittiin. Ei muuta kuin pääkonttorit Latviaan. PS: Alvi on helppo laskea tilauskannasta. 22% ja jatkossa sitä ei enää ”sergei” ”hoida”. Pelkkää numerohommaa ohjemistoon!

        1. Mitenkähän Olkiluodon alipalkkaiset puolalaiset?

      2. Hahahaa, Sukari maksoi täyden hinnan ja voitot kääri ai, niin kuka?

        1. Mitenkäs ne 80 h viikossa tekevät virolaiset, jotka saa 40:ltä tunnilta tessin minimipalkan? Virallisesti.

          1. Todellinen palkka 3€/h ja 650 kroonia päivärahaa niin ja verottajalle ei mitään.

          2. Siksi viromies onkin kateellinen puolalaisille!

          3. Tiettävästi puolalset maksoivat veroa ja käteen jäi 3,30€/h.

          4. Kuinka monta innokasta virolaista raksamiestä korvaa yhden suomalaisen työmaalla ? Niin monta kuin laittaa. Ja homma toimii kolmella eurolla tunti ja maksaa lopputilaajalle sitten 30-40€/h alvilla tai ilman. Sehän on sama kun kukaan niitä ei enää maksa.
            Välissä on valvojia, työmaamestareita, työpäälliköitä, kaikenlaisia yrittäjiä moottoripyöräpojista alkaen.
            Suomalaiset on kohta pois työmailta Etelä-Suomesta. Niin työntekijät kuin ne yrittäjätkin jotka vielä ovat nin hölmöjä että luulevat selviävänsä.

          5. Meillä on yleensä Tampereella tapana käydä kusemassa hiekkalaatikkoon nääs Hesassa.
            Kyllä käytetään virolaisia ja miksei. Nyktin Katajanokalla meillä on näitä kolmen euron jannuleita useempi.

        2. Eräs Ideaparkissa työssä ollut kertoi, että Sähköpeko laskutti olemattomia tunteja tilaajalta. Ja myös asentajista joita ei ollut. Olen kuullut, että jotain oikeusjuttujakin on ollut.
          Eikös se Peltosen Erkin poika poltellut vanhan Sähköpekon kirjanpidon polttopulloiskulla muutama tiimavuosi sitten ? Liiketoimintakieltoa tuli. Vaikka ”joku vainoaa perhetämme tms”. Sähköpeko on pelkkä rikollisjärjestö, ei sähköliike. Ihme että toiminta saa jatkua ja viranomaiset eivät puutu. Siihen lienee syynä Tampereen mafia, asianajaja joka osaa lahjoa ja hämärät tiedot puolin ja toisin.

          1. Voiko osakaslainan ottaja toimia yhtiössä entiseen tapaan, vaikka olisi liiketoimintakiellossa?

          2. Tai onko se sitten peiteltyä osingonjakoa, jos ei ole osakas eikä vastuuhenkilö ja on liiketoimintakiellossa ja keskimmräinen uuden osakaslainan nosto 200000 euroa vuodessa eikä tilintarkastajakaan näe siinä mitään ongelmaa ?
            VaI voiskio siinä nähdä jonkun ongelman ?
            Ja ketä se voisi kiinnostaa ?
            Tampereella nääs ainakin jos on kunnolla voidellut piirit, niin ei ole ongelmia. Mieluisat poliisit, käräjäoikeus, ulosottovirasto jne. Vain joku perkeleen KRP voisi sotkea homman.

  2. Saataisiinko vihdoinkin ryhtiä polakkisähkäreiden turpakarvoihin?
    Nostaako ukaasi palkkaa sen verran, että perinteinen robusti viiksivahakäsittely ei ole enää rahasta kiinni?

    1. Yksi polakki korvaa kaksi virolaista ja yksi virolainen kaksi suomalaista ja laskuttaa voi 40€/ h +ALV

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat