Asuntojen aloitukset tuplaantuivat loppuvuodesta 2009

Uudisrakennustöiden aloitusten laskusuunta tasaantui viime vuoden loppupuolella. Vuoden 2009 loka-joulukuussa käynnistettiin uudisrakennustöitä yhteensä 7,5 miljoonaa kuutiometriä, mikä on vain 3 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2008 vastaavalla jaksolla. Asuinaloitukset jopa tuplaantuivat viimeisellä neljänneksellä. Nämä seikat ilmenevät Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilaston ennakkotiedoista.

Uudisrakennustöiden aloitusten laskusuunta tasaantui viime vuoden loppupuolella. Vuoden 2009 loka-joulukuussa käynnistettiin uudisrakennustöitä yhteensä 7,5 miljoonaa kuutiometriä, mikä on vain 3 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2008 vastaavalla jaksolla. Asuinaloitukset jopa tuplaantuivat viimeisellä neljänneksellä. Nämä seikat ilmenevät Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilaston ennakkotiedoista.

image

Viime loka-joulukuussa aloitettiin 7 008 uutta asuntoa, mikä on peräti 105 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Myös julkisten palvelurakennusten osalta kasvua kertyi 23 prosenttia. Sen sijaan teollisuus- ja varastorakennusten osalta aloitukset supistuivat 50 prosenttia.

 

Koko vuoden 2009 aloitukset jäivät neljänneksen edellisvuodesta

 

Hyvin synkän alkuvuoden takia koko vuoden 2009 uudisrakentamisen aloitusmäärät jäivät 26 prosenttia edellisvuoden tasosta. Uudisrakennustöitä aloitettiin viime vuonna kaikkiaan 30,8 miljoonan kuutiometrin edestä. Teollisuus- ja varastorakennusten kuutiomäärä puolittui ja liike- ja toimistorakennusten aloitukset vähenivät runsaan kolmanneksen edellisvuotisesta. Kuutiomäärät vähenivät kaikissa muissakin rakennustyypeissä.

Viime vuonna aloitettiin yhteensä 23 040 uuden asunnon rakennustyöt, mikä on kaksi prosenttia vähemmän kuin vuoden 2008 aikana.

Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilaston tiedot perustuvat kuntien rakennusvalvontaviranomaisilta kertyneisiin ilmoituksiin rakennusluvanvaraisista rakennushankkeista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntojen aloitukset tuplaantuivat loppuvuodesta 2009”

Jätä kommentti