Entinen poliisi vankilaan rakennusalan kuittikauppajutussa

Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina toistakymmentä ihmistä kuittikauppaan liittyvässä talousrikosjutussa. Vyyhdessä oli kysymys kolmen rakennusalan yhtiön toiminnassa tehdyistä törkeistä veropetoksista, törkeistä kirjanpitorikoksista sekä avunannosta niihin. Neljän syytetyn osalta syyte koski rekisterimerkintärikosta. Rikollinen toiminta koski vuosia 2003-2008.

Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina toistakymmentä ihmistä kuittikauppaan liittyvässä talousrikosjutussa. Vyyhdessä oli kysymys kolmen rakennusalan yhtiön toiminnassa tehdyistä törkeistä veropetoksista, törkeistä kirjanpitorikoksista sekä avunannosta niihin. Neljän syytetyn osalta syyte koski rekisterimerkintärikosta. Rikollinen toiminta koski vuosia 2003-2008.

Oikeus tuomitsi kaksitoista ihmistä, joista osalle tuli ehdotonta tai ehdollista vankeutta ja joillekin sakkoja. Pisimmän rangaistuksen eli 3 vuotta ja 8 kuukautta vankeutta sai 48-vuotias Juha Sakari Salo, joka oli kaikkien yhtiöiden taustalla. Julkisuudessa on kerrottu Salon olevan entinen poliisi. Vahingonkorvaukset ovat miljoonaluokkaa.

Salo syyllistyi törkeiden veropetosten ja törkeiden kirjanpitorikosten ohella törkeään väärennykseen, räjähderikokseen ja törkeään ampuma-aserikokseen. Mies väärensi verovelkatodistuksia ja työeläkkeisiin liittyviä etera-todistuksia sekä piti luvattomasti hallussa konepistoolia.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Entinen poliisi vankilaan rakennusalan kuittikauppajutussa”

  1. Vaikuttaa, että em. henkilöstä olisi tehty varoittava esimerkki. Luin joku aika sitten, että suoritetuissa tarkastuksissa olisi 80 % rakennusalan yrityksissä ollut epäselvyyksiä verojen ja työnantajamaksujen kanssa. Ja eikö Suomessa ole perineisestikkin rakennusalalla käytetty aina pimeätä työvoimaa. Mitenköhän ko. ongelma on edes kitkettävissä, kun tänä päivänä suuri osa rakennusmiehistä on ulkolaista halvempaa työvoimaa, joista ei kukaan tiedä, minne heidän verot maksetaan (pitäisi maksaa).

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi