Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kangasalalaisen panostajan 15 päiväsakon eli 630 euron sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta ja räjähdysaineen varomattomasta käsittelystä. Käsiteltävänä oli toukokuussa 2008 Kangasalla sattunut räjäytystapaus, jossa räjäytettävästä kentästä lähtenyt kivisuihku lensi jopa noin 200 metrin päähän.

Räjäytystyöstä aiheutunut kivisuihku toi sakot panostajalle

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kangasalalaisen panostajan 15 päiväsakon eli 630 euron sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta ja räjähdysaineen varomattomasta käsittelystä. Käsiteltävänä oli toukokuussa 2008 Kangasalla sattunut räjäytystapaus, jossa räjäytettävästä kentästä lähtenyt kivisuihku lensi jopa noin 200 metrin päähän.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Räjäytyksestä aiheutuneessa kivisuihkussa oli jopa noin 30-senttisiä kiviä, joista osa osui paikalla olleisiin kolmeen autoon ja kauhakuormaajaan. Henkilövahingoilta onneksi vältyttiin, koska paikalla olleet työntekijät ehtivät suojautua ajoneuvojen taakse ja alle.

Työsuojeluviranomainen katsoi, että työturvallisuusmääräyksiä oli rikottu, koska räjäytettävää kenttää ei ollut peitetty. Käräjäoikeus puolestaan totesi olevan riidatonta, että räjäytettävää kenttää ei ollut peitetty. Räjäytystyön turvallisuusmääräysten mukaan räjäytettävän kohdan päälle on asetettava tarkoitukseen sopivia peitteitä, jos räjäytyksestä voi aiheutua sinkoutuvista kappaleista vaaraa.

Kohteessa oli räjäytetty useampia kertoja eikä räjäytyksissä yleensä sinkoutunut kiviä tällä tavalla. Lisäksi vaarallinen alue oli määritelty. Räjäytystyössä on kuitenkin inhimillisestä erehdyksestä taikka muusta syystä olemassa riski lentävistä kiviaineksista, minkä takia kenttä pitäisi peittää. Käräjäoikeus totesi panostajan menetelleen huolimattomasti, mutta ei pitänyt laiminlyöntiä tahallisena.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Räjäytystyöstä aiheutunut kivisuihku toi sakot panostajalle”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi