Helsingin Kalasataman arkkitehtikilpailun voitti JKMM Arkkitehdit

Arkkitehtuurikutsukilpailu Helsingin Kalasataman korttelitalosta on ratkennut. Helsingin kaupungin järjestämässä kilpailussa voiton vei JKMM Arkkitehdit Oy:n ehdotus ”Wigwam”. Voittajaehdotuksen takana olivat arkkitehdit Juha Mäki-Jyllilä, Asmo Jaaksi, Teemu Kurkela, Samuli Miettinen ja Edit Bajsz. Palkintolautakunnan mukaan voittajaehdotuksen omaleimainen arkkitehtuuri antaa korttelitalolle vahvan identiteetin.

Arkkitehtuurikutsukilpailu Helsingin Kalasataman korttelitalosta on ratkennut. Helsingin kaupungin järjestämässä kilpailussa voiton vei JKMM Arkkitehdit Oy:n ehdotus "Wigwam". Voittajaehdotuksen takana olivat arkkitehdit Juha Mäki-Jyllilä, Asmo Jaaksi, Teemu Kurkela, Samuli Miettinen ja Edit Bajsz. Palkintolautakunnan mukaan voittajaehdotuksen omaleimainen arkkitehtuuri antaa korttelitalolle vahvan identiteetin.

image

Palkintolautakunnan mukaan voittajaehdotus sopii hyvin Sörnäistenniemen kaupunkikuvaan ja tukee kasvavan alueen kaupunkirakennetta. Yllätyksellinen ja innovatiivinen ratkaisu tuottaa luontevia arjen kohtaamispaikkoja uuden alueen ytimeen.

Palkintolautakunta päätti myös antaa kunniamaininnan kaupunkikuvallisista ansioista Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:n ehdotukselle ”Kaupunkikoulu”.

Helsinki rakentaa Sörnäistenniemeen Kalasataman alueelle korttelitalon, jossa saman katon alla toimii päiväkoti ja peruskoulu. Korttelitalo toteutetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäiseksi vuonna 2014 valmistuvat päiväkoti ja koulutilat 1. ja 2. luokille. Toisessa toteutusvaiheessa tehdään tilat koulun 3.-9. luokille.

Korttelitalon toteuttaa opetusviraston ja sosiaaliviraston tarpeisiin kiinteistöviraston Tilakeskus. Aikataulut ja hankekustannukset tarkentuvat aluerakentamisen edetessä. Valmistuttuaan korttelitalo palvelee kasvavaa Kalasataman aluetta, jonne tulee vuoteen 2030 mennessä 18 000 asukkaan koti ja noin 10 000 työpaikkaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Kalasataman arkkitehtikilpailun voitti JKMM Arkkitehdit”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat