Suomalaisten tuoteideoiden ja teknologioiden tuotteistamista ja kansainvälistymistä tukeva Teknologiasta Tuotteiksi -säätiö on myöntänyt vuoden 2010 tunnustuspalkinnon Neapo Oy:lle ja kunniakirjan professori Kari Reijulalle. Tunnustuspalkinto on arvoltaan 15 000 euroa. Säätiö palkitsee yrityksiä ja yksityishenkilöitä, jotka innovaatioillaan toimivat paremman ympäristön ja erityisesti hyvän sisäympäristön puolesta.

Teknologiasta Tuotteiksi -säätiö palkitsi Neapon ja Kari Reijulan

Suomalaisten tuoteideoiden ja teknologioiden tuotteistamista ja kansainvälistymistä tukeva Teknologiasta Tuotteiksi -säätiö on myöntänyt vuoden 2010 tunnustuspalkinnon Neapo Oy:lle ja kunniakirjan professori Kari Reijulalle. Tunnustuspalkinto on arvoltaan 15 000 euroa. Säätiö palkitsee yrityksiä ja yksityishenkilöitä, jotka innovaatioillaan toimivat paremman ympäristön ja erityisesti hyvän sisäympäristön puolesta.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Neapo toimittaa innovatiivisia rakennusratkaisuja modulaariseen uudis- ja korjausrakentamiseen. Neapon tehdasvalmisteiset moduuliratkaisut ovat ympäristöystävällisiä ja energiaa säästäviä. Ne myös lyhentävät työmaa-aikaa ja parantavat rakentamisen laatua, kertoo Teknologiasta Tuotteiksi -säätiö perusteluissaan.

Lääketieteen tohtori, professori Kari Reijula on tehnyt pitkäaikaista, poikkitieteellistä ja rakentavaa yhteistyötä paremman sisäympäristön puolesta kiinteistö- ja rakennusklusterissa. Erityisesti Reijula on menestyksekkäästi keskittynyt työpaikkojen, koulujen ja sairaaloiden sisäympäristöolosuhteiden parantamiseen, toteaa säätiö perusteluissaan.

Reijula toimii Työterveyslaitoksen Laadukas sisäympäristö -teema-alueen johtajana työympäristön kehittämisyksikössä. Hänen erityisosaamisalueisiinsa kuuluvat allergiset työperäiset hengityselinsairaudet sekä sisäympäristön, mikrobien ja tupakan vaikutukset terveyteen ja hyvinvointiin. Reijula on toiminut neljästi valtioneuvoston selvitysmiehenä. Kaksi selvitystä kohdistui sisäilmaongelmiin ja sairaaloiden sisäilman laatuun. Parhaillaan käynnissä oleva STM:n selvitystyö kohdistuu energiapoliittisten ratkaisujen vaikutuksiin sisäilman laatuun ja tilojen käyttäjien terveyteen.

Reijula korostaa rakennus- ja kiinteistöalan merkitystä pyrittäessä hyvään sisäympäristön laatuun. ”Huono sisäympäristö lisää riskiä tilan käyttäjien oireiluun ja sairastumiseen. Hyvä sisäympäristö puolestaan edistää hyvinvointia ja lisää tuottavuutta. Tilan käyttäjän eli ihmisen ottaminen huomioon entistä enemmän tilojen suunnittelussa tuo merkittävän lisäarvon rakennus- ja kiinteistöalalle kovenevassa kansainvälisessä kilpailussa.”

”Tämä huomionosoitus kannustaa ponnistelemaan entistä uutterammin sisäympäristön laadun parantamiseksi, sillä työtä on vielä paljon tehtävänä”, Reijula jatkaa.

Teknologiasta Tuotteiksi -säätiö on perustettu vuonna 1994. Päätökset palkittavista tahoista tekee säätiön hallitus. Säätiön hallituksessa on edustus seuraavista organisaatioista: Finpro, Finnvera, Työ- ja elinkeinoministeriö, Keksintösäätiö, Sitra, Tekes, Ympäristöministeriö, Iitin kunta ja Halton Oy. Palkinnonsaajakandidaatit säätiön hallitukselle esittelee vuosittain yksi kiinteistö- ja rakennusklusterin merkittävistä järjestöistä. Tänä vuonna esittelystä vastasi Rakennusteollisuus RT Ry.

Palkinnon jakoi Kiinteistöjen sijoitus-, rahoitus- ja kehitys- ja palveluliiketoiminnan vuosiseminaarissa Aulangolla Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Teknologiasta Tuotteiksi -säätiö palkitsi Neapon ja Kari Reijulan”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi